Η Συμφωνία με τα Σκόπια

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Συμφωνία με τα Σκόπια


Σχολιάζει ο: Κώστας N. Κωνσταντίνου

Διαβάζω από τη Συμφωνία με τη FYROM στο άρθρο 8 και στην παράγραφο 1:


“Εάν οιοδήποτε από τα Μέρη πιστεύει ότι ένα ή περισσότερα σύμβολα τα οποία συνιστούν μέρος της ιστορικής ή πολιτιστικής κληρονομιάς του χρησιμοποιείται από το άλλο Μέρος, θα θέσει υπόψιν του άλλου Μέρους τη χρήση την οποία επικαλείται και το άλλο Μέρος θα προβεί στις κατάλληλες διορθωτικές ενέργειες για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το ζήτημα και να διασφαλίσει τον σεβασμό στην προαναφερόμενη κληρονομιά”.

Πολύ ασαφές μου φαίνεται και ολίγον εκ του πονηρού. Μπορούν δηλαδή τα Σκόπια έτσι απλά (προφανώς το ίδιο ισχύει και για μας) κατά την κρίση τους να θεωρήσουν ότι χρησιμοποιούμε σύμβολά τους και με ένα «θέτω υπόψιν του άλλου Μέρους» να σεβαστούμε την επιθυμία τους και να παραιτηθούμε; Χωρίς δεύτερη κουβέντα; Ποια είναι αυτά σύμβολα; Με ποια τεκμηρίωση; Σε αυτό το σημείο μου φαίνεται ότι μπορεί να βρει χώρο και τεχνηέντως να ευδοκιμήσει ο Μακεδονισμός.			

2 comments on “Η Συμφωνία με τα Σκόπια

 1. Ο Μητσοτάκης που μέχρι χθες ζητούσε άμεσα εκλογές, σήμερα παραδέχεται ότι αυτές θα γίνουν του χρόνου!
  ================================================================

  Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 –
  __________________________________________

  Ο Μητσοτάκης που μέχρι χθες ζητούσε άμεσα εκλογές, σήμερα παραδέχεται ότι αυτές θα γίνουν του χρόνου!

  Λίγες μόλις ημέρες μετά το αίτημά του για εκλογές σε εσωτερική διαδικασία του κόμματός του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγκάζεται επί της ουσίας να παραδεχθεί πόσο λίγος πολιτικά («πολιτικό παλτό» δηλαδή) είναι τελικά, αφού σε ομιλία του την Τρίτη στην γενική συνέλευση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών δήλωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν κατά τον επόμενο χρόνο. Είναι η πρώτη φορά που ο Μητσοτάκης προβλέπει ότι οι Εθνικές εκλογές θα γίνουν το 2019 και τότε οι κυβερνώντες «θα κριθούν από τους πολίτες για τα ψέματα που είπαν και για τα λάθη που έκαναν».

  Ένας πολιτικός ηγέτης και επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που θεωρείται ως εν δυνάμει πρωθυπουργός, από τη στιγμή που ενώ μέχρι πρότινος ωρυόταν συνεχώς για εκλογές και τώρα δέχεται μοιρολατρικά ότι αυτές θα πραγματοποιηθούν όποτε το θελήσει η κυβέρνηση μέσα στο 2019, είναι στην πραγματικότητα ανίκανος, άχρηστος, ακίνδυνος.

  Ο Μητσοτάκης θα μπορούσε πράγματι να προκαλέσει εκλογές, κάνοντας τον βίο αβίωτο στην κυβέρνηση και παίρνοντας την πρωτοβουλία να καλέσει τον κόσμο να βγει στους δρόμους και να διαμαρτυρηθεί έντονα για το ξεπούλημα της Μακεδονίας ΜΑΣ. Δεν θα το κάνει όμως. Όχι μόνο επειδή διαθέτει όλα τα στερητικά «α» που γράψαμε νωρίτερα, αλλά επειδή στην πραγματικότητα σ’ όλα τα Εθνικά και Κοινωνικά θέματα δεν έχει ουσιώδεις διαφορές με την κυβερνητική πολιτική.

  Όσο κι αν το κρύβει (για ψηφοθηρικούς λόγους) είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας (όπως και η κυβέρνηση) και μαζί με την «κυβέρνηση των ψεμάτων» ψήφισε το τρίτο Μνημόνιο του 2015. Ο Μητσοτάκης δεν στέλνει επίσημη αντιπροσωπεία στα Συλλαλητήρια για την Μακεδονία ΜΑΣ, για να μην «του τραβήξουν το αυτί» οι εκ του εξωτερικού εντολείς του, αλλά με πολλή άνεση φροντίζει να το πράττει αυτό στις παρελάσεις των λεσβιών, ομοφυλοφίλων, αμφισέξουαλ, τρανσέξουαλ, κουήρ, ιντερσέξ ατόμων, που σχηματίζουν την ακροστιχίδα ΛΟΑΤΚΙ….

  Γι΄ αυτό, παρότι κατακαλόκαιρο, το «παλτό» δεν το αποχωρίζεται ποτέ ο Μητσοτάκης…

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Φώφη και Θεοδωράκης θα κάνουν το… ρεπό του Καμμένου στην προδοσία της Μακεδονίας
  ===============================================================

  Έτοιμα είναι τα δεκανίκια του Τσίπρα για την προδοσία της Μακεδονίας σε περίπτωση που ο Καμμένος συνεχίζει να το παίζει «μακεδονομάχος» και δεν ψηφίσει την συμφωνία της προδοσίας στην Βουλή.

  Όπως φάνηκε από τις χθεσινές επαφές και τα τηλεφώνα του Τσίπρα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς – πλην του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου – η προδοσία θα περάσει με τις ψήφους του κλεφτοΠασόκ, δηλαδή του αποκόμματος της Φώφης και του Σταύρου Θεοδωράκη.

  Το κλεφτοΠασόκ έσπευσε να ανακοινώσει: «Το Κίνημα Αλλαγής έχει επανειλημμένα τονίσει ότι είναι υπέρ της λύσης, αλλά όχι οποιασδήποτε λύσης. Η σύνθετη ονομασία έναντι όλων, η συνταγματική αναθεώρηση, η ακύρωση κάθε μορφής αλυτρωτισμού είναι οι πάγιες πατριωτικές μας θέσεις. Στη βάση αυτών των θέσεων θα αξιολογήσουμε το επίσημο σχέδιο συμφωνίας που δεσμεύτηκε να δημοσιοποιήσει η κυβέρνηση, έτσι ώστε να διαπιστώσουμε εάν πληροί τις προϋποθέσεις για την προστασία των εθνικών συμφερόντων και προωθείται η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή καθώς και οι Ευρωπαϊκές αρχές».

  Με λίγα λόγια σε περίπτωση που ο Καμμένος πάρει… ρεπό, συνεχίζει να στηρίζει την προδοτική κυβέρνηση, αλλά δεν ψηφίσει την συμφωνία, το κλεφτοΠασόκ θα υπογράψει το ξεπούλημα της Μακεδονίας.

  Τους υπενθυμίζουμε την πάγια θέση της Χρυσής Αυγής και του Ελληνικού Λαού: Κάτω τα χέρια από την Μακεδονία μας!

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε υπεύθυνα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s