Ταξίδια με έκπτωση προσφέρουν οι τράπεζες μέσω καρτών

Όλες οι προσφορές:
Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι οι τράπεζες λανσάρουν νέες προσφορές για ταξίδια, σε συνεργασία με επιχειρήσεις από τον κλάδο του Τουρισμού.
Οι προσφορές τους περιλαμβάνουν εκπτώσεις, δυνατότητα πληρωμής σε άτοκες δόσεις και επιβράβευση μέσω των προγραμμάτων ανταμοιβής των καρτών τους.
Συγκεκριμένα, οι πιο ενδιαφέρουσες προσφορές τις περιόδου είναι οι εξής:

 

Alpha Bank:
Μέσω του προγράμματος Bonus δίνει τη δυνατότητα εξαργύρωσης πόντων με δωρεάν εισιτήρια τόσο για το εσωτερικό, όσο και για το εξωτερικό.

Οι γενικοί Προορισμοί (Economy Class) προσφέρονται με τους ακόλουθους πόντους:

 • Με 18.000 πόντους: 1 εισιτήριο εσωτερικού μετ’ επιστροφής (Economy Class) για όλο το δίκτυο
 • Με 28.000 πόντους: 1 εισιτήριο εξωτερικού μετ’ επιστροφής (Economy Class) για όλο το δίκτυο

Ειδικές Προσφορές (Economy Class):

 • Με 16.000 πόντους: 1 εισιτήριο εσωτερικού μετ’ επιστροφής (Economy Class) για Αθήνα -Κέρκυρα- Αθήνα, Αθήνα-Χανιά-Αθήνα και Αθήνα-Ρόδος-Αθήνα.
 • Με 24.000 πόντους: 1 εισιτήριο εξωτερικού μετ’ επιστροφής (Economy Class) για Αθήνα-Λάρνακα-Αθήνα, Αθήνα-Πράγα-Αθήνα και Αθήνα-Ρώμη-Αθήνα.

 • Γενικοί προορισμοί (Business Class):

  • Με 24.000 πόντους: 1 εισιτήριο εσωτερικού μετ’ επιστροφής (Business Class) για όλο το δίκτυο
 • Με 40.000 πόντους: 1 εισιτήριο εξωτερικού μετ’ επιστροφής (Business Class) για όλο το δίκτυο

 • Ειδικές προσφορές (Business Class):

  • Με 20.000 πόντους: 1 εισιτήριο εσωτερικού μετ’ επιστροφής (Business Class) για Αθήνα-Κέρκυρα-Αθήνα, Αθήνα-Χανιά-Αθήνα και την Αθήνα-Ρόδος-Αθήνα.
 • Με 36.000 πόντους: 1 εισιτήριο εξωτερικού μετ’ επιστροφής (Business Class) για Αθήνα-Λάρνακα-Αθήνα, Αθήνα-Πράγα-Αθήνα και Αθήνα-Ρώμη-Αθήνα.

 • Επιπλέον, για κάθε υπάρχουσα προσφορά εξαργύρωσης, η Aegean σας δίνει τώρα τη δυνατότητα να επιλέξετε το αντίστοιχο εισιτήριο απλής μετάβασης, με τους μισούς Bonus πόντους.

  Eurobank:
  Έκπτωση 15% για έγκαιρες κρατήσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές προσφέρει η Eurobank μέσω της υπηρεσίας Eurobank Travel στους κατόχους των καρτών της.

  Η προσφορά ισχύει για κρατήσεις σε περισσότερους από 15 επιλεγμένους προορισμούς μέχρι τις 31 Μαΐου.

  Επωφεληθείτε έως και 15% έκπτωση ως προσφορά έγκαιρης κράτησης από το Eurobank Travel και επιπλέον κερδίστε 1% €πιστροφή με κάρτες EUROBANK.

  Εφόσον η πληρωμή γίνει με πιστωτική κάρτα, υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής σε έως και 6 άτοκες δόσεις.

  Για κρατήσεις επικοινωνήστε με το Eurobank Travel στο 210 4849900 ή πατήστε εδώ.

  Εθνική Τράπεζα:
  Οι αγορές με τις κάρτες της Εθνικής Τράπεζας στο ταξιδιωτικό γραφείο Manessis Travel οι κάτοχοί τους κερδίζουν 4 πόντους για κάθε 1 ευρώ.

  Με κάθε εξαργύρωση 1.000 πόντων, κερδίζουν έκπτωση 2,5 ευρώ.

  Τράπεζα Πειραιώς:
  Κερδίστε 10% έκπτωση στη διαμονή σας με τις κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς και την  Hotels.com.

  Η διαδικασία είναι απλή.

  Επισκεφτείτε την el.hotels.com και κάντε κράτηση στο ξενοδοχείο της επιλογής σας.
  Συμπληρώστε, πριν την ολοκλήρωση της πληρωμής, τον εκπτωτικό κωδικό στο αντίστοιχο πεδίο: HCOMPIRAEUS
  Πραγματοποιήστε την πληρωμή με πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς.
  Κερδίστε 10% έκπτωση
  Ισχύει για κρατήσεις έως 30/04/2017 και για διαμονή που θα πραγματοποιηθεί έως 31/07/2017.
  Aπό την ενέργεια εξαιρούνται οι Κάρτες Αγρότη Μastercard.

  Advertisements

  6 comments on “Ταξίδια με έκπτωση προσφέρουν οι τράπεζες μέσω καρτών

  1. Ποιοι πρέπει να …επισκεφθούν την εφορία πριν την υποβολή του Ε1
   ======================================================

   Το ραντεβού με την εφορία… έφτασε! Περισσότερα από 6 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα πρέπει να υποβάλουν φορολογική δήλωση για τα εισοδήματα που απέκτησαν το προηγούμενο έτος και όπως όλα δείχνουν τα εκκαθαριστικά που θα λάβουν θα είναι «τσιμπημένα» σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

   Σε κάθε περίπτωση, για όσους προκύψει φόρος, η πρώτη δόση θα καταβληθεί μέχρι τις 31 Ιουλίου, η δεύτερη μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως τις 30 Νοεμβρίου.

   Όμως πριν υποβάλουν στο Taxis το έντυπο Ε1 χιλιάδες φορολογούμενοι θα πρέπει να περάσουν το «κατώφλι» της εφορίας. Το Μητρώο της Δ.Ο.Υ. θα πρέπει να επισκεφθούν, οι φορολογούμενοι που συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους, όσοι παντρεύτηκαν ή υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης το 2016, αλλά και οι φορολογούμενοι που δεν εισέπραξαν το 2016 ενοίκια από την εκμίσθωση των ακινήτων.

   Αναλυτικότερα:
   ———————————————————————————————-

   -Οι νέοι που συμπλήρωσαν το 18 έτος της ηλικίας τους θα πρέπει να αποκτήσουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου

   -Όσοι παντρεύτηκαν θα πρέπει να δηλώσουν την έγγαμη σχέση

   -Όσοι υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης θα πρέπει να το δηλώσουν για να έχουν τη ίδια φορολογική αντιμετώπιση με τους έγγαμους

   -Όσοι χώρισαν θα δηλώσουν τη διακοπή της έγγαμης σχέσης για να ακυρωθούν στο ηλεκτρονική έντυπο της δήλωσης τα στοιχεία της συζύγου ή του συζύγου.

   -Την εφορία τους θα πρέπει να επισκεφθούν υποχρεωτικά και οι φορολογούμενοι που έχουν ανείσπρακτα ενοίκια προκειμένου να μην φορολογηθούν γι’ αυτά.

   Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά φέτος υπάρχει η δυνατότητα συμπλήρωσης ενός ή δύο τραπεζικών λογαριασμών ΙΒΑΝ για τους άγαμους και έγγαμους / με σύμφωνο συμβίωσης αντίστοιχα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για αυτοματοποιημένους μελλοντικούς συμψηφισμούς / επιστροφές φόρων.

   Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιουνίου 2017 από όλα τα Ταμεία
   ====================================================

   Από τις 30 Μαΐου μέχρι τις 2 Ιουνίου, θα καταβληθούν στους συνταξιούχους οι συντάξεις του Ιουνίου του 2017.

   Αναλυτικά:
   ——————————————————–

   – Το Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις στις 30 Μαΐου 2017 ημέρα Τρίτη.
   – Το ΙΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις στις 30 Μαΐου 2017 ημέρα Τρίτη.
   – Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλει τις συντάξεις την 1η Ιουνίου 2017 ημέρα Πέμπτη.
   – Ο ΟΓΑ θα καταβάλει τις συντάξεις την 1η Ιουνίου 2017 ημέρα Πέμπτη.
   – Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλουν τις συντάξεις στις 30 Μαΐου 2017 ημέρα Τρίτη.
   – Το ΕΤΕΑ θα καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις στις 02 Ιουνίου 2017 ημέρα Παρασκευή.
   – Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλουν τις συντάξεις στις 30 Μαΐου 2017 ημέρα Τρίτη.

   Αρέσει σε 1 άτομο

  3. Νέα ρύθμιση οφειλών προς τα Ταμεία έως και σε 120 δόσεις για χρέη κάτω των 3.000 ευρώ
   ===============================================================

   Ρύθμιση οφειλών προς τα ταμεία ακόμα και για χρέη κάτω των 3.000 ευρώ προωθεί το υπουργείο Εργασίας στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

   Όπως επεσήμανε ο υφυπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος μιλώντας στο συνέδριο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για τα «κόκκινα» δάνεια: «Αυτά τα ποσά θα ρυθμίζονται μέχρι 36 δόσεις, ενώ τα πάνω από 3.000 ευρώ έως και σε 120 δόσεις. Ταυτόχρονα θα δοθεί η δυνατότητα η ρύθμιση να μην χάνεται ακόμη και αν την απολέσει κανείς για τρεις μήνες».

   Διευκρίνισε επίσης ότι θα υπάρξουν κριτήρια για να υπαχθεί κάποιος σε μία από τις έξι κλίμακες που θα δημιουργηθούν με παραμέτρους το χρέος, τις δόσεις και την έκπτωση, καταλήγοντας ότι «δεν θα ισχύουν οι 120 δόσεις και για αυτόν που έχει να πληρώσει, γιατί έτσι ουσιαστικά θα τον δανείζαμε». Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής θα υπάρχει πλήρης διαγραφή προσαυξήσεων και τόκων.

   Η οφειλή προς τα ασφαλιστικά ταμεία σήμερα αγγίζει τα 32 δισεκατομμύρια ευρώ.

   Σχετικά με την απαλλαγή των στελεχών του Δημοσίου και των τραπεζών από την ποινική ευθύνη ο κ.Πετρόπουλος τόνισε: «Δεν μιλάμε για ποινική απαλλαγή. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Εκείνο που προβλέπεται είναι μία διαδικασία, ώστε εκεί που προκύπτει αμφιβολία για την ορθότητα της επίλυσης των χρεών θα υπάρχει δυνατότητα ελέγχου ώστε η λύση που θα επιλέγεται να είναι ικανοποιητική και για το Ταμείο και να μπορεί να πληρωθεί από τον οφειλέτη. Δηλαδή να υπάρχει καλή απόδοση χωρίς φόβο για τον υπάλληλο».

   Μιλώντας στο ίδιο συνέδριο ο κ. Τάκης Καλόφωνος, Χρηματοικονομικός Σύμβουλος Καταναλωτών (ΕΝΚΕ), τόνισε ότι σήμερα το 35% των «κόκκινων» δανειοληπτών είναι άνεργοι. Ο μέσος δανειολήπτης έχει 4,43 δάνεια κα η μέση οφειλή του είναι 94.000 ευρώ
   Στην ΕΝΚΕ από το 2010 καταγράφηκαν με τρία μεγάλα «κόκκινα» κύματα:

   -2011: «Σκάνε» οι λεγόμενες κάρτες-ακορντεόν!
   -2012: Δίπλα στις κάρτες, φουντώνουν τα στεγαστικά
   -2013: Άνοδος των στεγαστικών, οι κάρτες περιορίζονται στο 10%.

   Ανησυχητικά στοιχεία παράθεσε και ο κ. Μάριος Μπάχας, Νομικός Σύμβουλος Attica Bank, επισημαίνοντας: «Το ιδιωτικό χρέος είναι 240 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ υπάρχουν δεσμεύσεις λογαριασμών, 800 με 1.000 την ημέρα. Όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις εφορίες είναι 95,29 δισ. ευρώ και αφορούν 4 εκατομμύρια οφειλέτες, από τους οποίους 850.000 βρίσκονται μπροστά σε αναγκαστική πληρωμή που επίκειται και για άλλο 1,6 εκατομμύριο φορολογούμενους».

   Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του κ. Ν. Γεωργακόπουλου, Καθηγητης Έρευνας Stern School of Business N.Y, ο οποίος ανέφερε την προσωπική του εμπειρία, τονίζοντας: «Προ κρίσεως, ρώτησα τον Νουριέλ Ρουμπινί τι να κάνω αν επιστρέψω στην Ελλάδα. Με είχε συμβουλεύσει να ασχοληθώ με τις τράπεζες, γιατί όταν θα μεταφερθεί η κρίση των ενυπόθηκων δανείων των ΗΠΑ στην Ελλάδα, η χώρα μας θα καταρρεύσει. Εάν δεν λειτουργήσει το τραπεζικό σύστημα, χρηματοδοτώντας βιώσιμες επιχειρήσεις, το πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων δεν θα λυθεί ποτέ. Πρέπει να βελτιωθεί και ο κοινωνικός πλούτος, ώστε να αντιμετωπιστεί και το θέμα της ανεργίας».

   Για τα δάνεια των τραπεζοϋπαλλήλων μίλησε ο κ. Βαγγέλης Βότσης, Τραπεζικό Στέλεχος επισημαίνοντας: «Τα 98,5% από τα στεγαστικά δάνεια των τραπεζικών υπαλλήλων είναι εξυπηρετούμενο. Αν αναζητούμε τα αίτια, π.χ. τα μετοχοδάνεια δόθηκαν μετά από πιέσεις της εργοδοσίας των τραπεζών, με το πιστόλι στον κρόταφο των υπαλλήλων. Στη χρυσή εποχή, εκταμιεύαμε δάνεια επαγγελματικής στέγης με 28% επιτόκιο. Τριπλασιάστηκαν τα τραπεζικά δάνεια, από το 2004 έως το 2009 και έφτασαν τα 76 δισ. ευρώ το 2009. Σήμερα, η όποια ανάλυση πρέπει να ξεκινήσει από τον Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών. Αλλίμονο αν δημιουργήσουμε επιπλέον πρόβλημα στον ενήμερο πελάτη. Πρέπει να δούμε ποιος είναι σε πραγματική αδυναμία να πληρώσει και ποιος είναι κακοπληρωτής. Αδυνατώ να καταλάβω πώς με εισόδημα 80.000 ευρώ το χρόνο, υπήχθησαν άνθρωποι στο νόμο «Κατσέλη». Το 48% των καθυστερήσεων στα στεγαστικά δάνεια προέρχεται από 11.000 φυσικά πρόσωπα.

   Για τις «φουσκωμένες» οφειλές προς τις ΔΟΥ μίλησε ο κ. Απόστολος Αλωνιάτης, Φοροτεχνικός επισημαίνοντας: «Τον Φεβρουάριο του 2010, οι εφορίες είχαν 54,3 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμα που ξεκινούσαν από το 1976. Μέχρι το 2016, προστέθηκαν άλλα 40 δισ. και φτάσαμε στα 95,6 δισ. ληξιπρόθεσμα, από τα οποία όσα αφορούν χρέη ως το 2009, δεν αναμένεται να εισπραχθεί τίποτα, γιατί δεν υπάρχουν οι εταιρείες που τα χρεώθηκαν. Σημειώστε μόνο πόσο «φουσκωμένες» είναι αυτές οι οφειλές, από τα πρόστιμα που βεβαίωσαν σε αυτές τις εταιρείες, εφοριακοί, παίρνοντας μπόνους! Περισσότερα πρόστιμα, μεγαλύτερο μπόνους! Αλλά και σήμερα, εταιρεία που λειτούργησε μετά το 2009, επέζησε για 1,5 χρόνο, «έγραψε» 2,1 εκατ. τζίρο και χρεώθηκε σε φορολογικό έλεγχο 6,5 εκατ. ευρώ. Και δεν είναι μόνο τα χρήματα που χάνονται, είναι και φόροι που δεν πληρώθηκαν γιατί δεν προβλέπονται, όπως τα επισκευαστικά που έδιναν οι τράπεζες μαζί με τα στεγαστικά και δεν φορολογούνταν».

   Αρέσει σε 1 άτομο

  4. Οι μειώσεις στις συντάξεις ανά ασφαλιστικό ταμείο (πίνακες)
   =============================================

   Μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις έως και 18% έρχονται το 2019 για περίπου 1,1 εκατομμύριο συνταξιούχους, μέσω της συμφωνίας που «κλείδωσε» ανάμεσα σε δανειστές και κυβέρνηση.

   Εναν χρόνο νωρίτερα, το 2018, αναμένεται αναπροσαρμογή της βάσης υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για 1,4 εκατ. ασφαλισμένους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.

   Η ποσοστιαία εισφορά (π.χ. 27%) του τρέχοντος έτους θα επιβάλλεται στο εισόδημα του προηγούμενου χρόνου, προτού όμως αφαιρεθούν τα περσινά ασφάλιστρα.

   Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή η αύξηση της βάσης υπολογισμού, που μπορεί να αγγίξει και τις οκτώ ποσοστιαίες μονάδες, θα συνδυαστεί με μία έκπτωση ενιαία για όλους, με στόχο να ισοσκελιστεί η επιβάρυνση.

   Στο μέτωπο των συντάξεων, το «ταβάνι» της περικοπής ορίστηκε τελικά στο 18% και όχι στο 22%, όπως προέβλεπε το αρχικό κείμενο της συμφωνίας τόσο για τις κύριες όσο και για τις επικουρικές. Οι μειώσεις αφορούν μόνο όσους έχουν προσωπική διαφορά στη σύνταξή τους, καθώς το «ψαλίδι» δεν θα πέσει συλλήβδην σε όλες τις συντάξεις.

   Ποιοι πλήττονται
   —————————————
   Η μέση μείωση κυμαίνεται στο 9%-10%. Πλήττονται όσοι έχουν διαφορά ανάμεσα στην παλαιά σύνταξη και τη νέα όπως υπολογίζεται με τον νόμο Κατρούγκαλου και θα χάσουν από αυτή τη διαφορά τόσο ώστε το συνολικό ποσό της σύνταξής τους -κύριας ή επικουρικής- να μη μειωθεί πάνω από 18%.

   Το ποσοστιαίο πλαφόν «δείχνει» περικοπές μέχρι 300 ευρώ στις κύριες και 70 ευρώ στις επικουρικές. Οι τελευταίες μπήκαν στο μείγμα των μέτρων για να βγει ο λογαριασμός (1% του ΑΕΠ) και να μη χάσουν οι κύριες το σύνολο της προσωπικής τους διαφοράς που αγγίζει σε ορισμένες περιπτώσεις (ΟΑΕΕ – ΤΕΒΕ) το 39%.

   Aκόμη και για τους διπλά χαμένους η μείωση στο άθροισμα του συνταξιοδοτικού εισοδήματος δεν θα ξεπερνά το 18%. Στους διπλά χαμένους συγκαταλέγονται περίπου 100.000 συνταξιούχοι που χάνουν και από την κύρια και από την επικουρική. Οι 60.000 από αυτούς θα χάσουν τα περισσότερα, καθώς είναι εκείνοι που εισπράττουν σήμερα σημαντικές προσωπικές διαφορές στην επικουρική τους.

   Στην προκρούστεια κλίνη μπαίνουν το 2019 επικουρικές που δεν κόπηκαν πέρυσι το καλοκαίρι και ανήκουν σε συνταξιούχους που εισπράττουν σήμερα κάτω από 1.300 ευρώ άθροισμα κύριας και επικουρικής (καθαρά 1.170). Πρόκειται κυρίως για:

   • Μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα (ΙΚΑ – ΕΤΕΑΜ) που αποχώρησαν με πάνω από 25 χρόνια ασφάλισης και υψηλούς μισθούς (22η κλάση και πάνω). Η μέση προσωπική διαφορά στο πρ. ΕΤΕΑΜ κυμαίνεται στα 50 ευρώ.

   • Βενζινοπώλες και αρτοποιούς του τ. ΟΑΕΕ. Χάνουν σημαντικά και από τη μείωση της προσωπικής διαφοράς στην κύρια αλλά και από την επικουρική. Είναι από τους ελάχιστους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν επικουρική. Οι βενζινοπώλες κινδυνεύουν με απώλειες της τάξης των 70 ευρώ στην επικουρική σύνταξη.

   • Τουριστικούς και ναυτιλιακούς υπάλληλους του τ. ΤΕΑΥΝΤΠ. Εχουν μέση προσωπική διαφορά στην επικουρική 60-70 ευρώ.

   • Εμποροϋπαλλήλους. Χάνουν σημαντικά από την επικουρική, καθώς έχουν προσωπικές διαφορές κατά μ.ό. 60-70 ευρώ, αλλά δεν μετρούν σημαντικές απώλειες στην κύρια.

   • Τραπεζοϋπαλλήλους της πρώην Πίστεως (ΤΑΠΤ). Εχουν μέση προσωπική διαφορά στα 80 ευρώ στην επικουρική σύνταξη.

   ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
   —————————————
   Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και το βέτο για τις ομαδικές απολύσεις

   Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων τον Σεπτέμβριο του 2018, κατάργηση του βέτο που διατηρούσε το υπουργείο Εργασίας (μέσω και του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας) για τις ομαδικές απολύσεις, αλλά διατήρηση των ισχυόντων ορίων ως έχουν, όπως επίσης μικρές αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο περιλαμβάνει το πακέτο των αλλαγών στα εργασιακά. Ειδικότερα, η συμφωνία ανάμεσα σε δανειστές και ελληνική κυβέρνηση προβλέπει ότι:

   • Η αναστολή της αρχής της επεκτασιμότητας (επέκταση των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων) και της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης (σε περίπτωση συρροής) θα ισχύει μέχρι τη λήξη του προγράμματος του ESM, δηλαδή μέχρι τις 31 Αυγούστου 2018. Η ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε για ένα αξιόπιστο διοικητικό σύστημα -π.χ. μέσω της «Εργάνης»- που θα ελέγχει την αντιπροσωπευτικότητα των κλαδικών συμβάσεων.

   • Διατήρηση ως έχουν των ισχυόντων ορίων για τις ομαδικές απολύσεις, αλλά κατάργηση της σημερινής διοικητικής διαδικασίας και του δικαιώματος για βέτο που διατηρεί το υπουργείο μέσω και του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ). Η ευθύνη για τον έλεγχο της διαδικασίας που θα κινείται χρονικά κοντά στο τρίμηνο περνάει εξ ολοκλήρου στο ΑΣΕ, το οποίο δεν θα θέτει βέτο, αλλά αλλάζει σύνθεση ώστε να υπάρχει ισοσκελισμένη συμμετοχή εργοδοτών, εργαζομένων και κράτους. Οι εργοδότες θα υποβάλλουν «κοινωνικό πλάνο», αφού πρώτα διαβουλευθούν με τους εργαζομένους επί τουλάχιστον τριάντα ημέρες και έρθουν σε επικοινωνία με τον ΟΑΕΔ. Το «κοινωνικό πλάνο» θα περιλαμβάνει ειδική δέσμη μέτρων για τους απολυμένους, π.χ. επανεκπαίδευση, κατάρτιση, έξτρα αποζημιώσεις, δέσμευση για επαναπρόσληψή τους μετά την κρίση κ.ά. Τα όρια για τα οποία το ΔΝΤ ζητούσε διπλασιασμό παραμένουν ως έχουν. Διατηρείται και το ποσοστιαίο όριο (5%) και το απόλυτο (έως τριάντα εργαζόμενοι).

   • Περιορισμένες παρεμβάσεις στον συνδικαλιστικό νόμο για τις άδειες και τους λόγους απόλυσης των συνδικαλιστών, όπως και το ηλεκτρονικό μητρώο των συνδικάτων. Η απαγόρευση του «λοκ άουτ» μένει ως έχει.

   Για «σκληρό και βάρβαρο πακέτο μέτρων σε συντάξεις, εργασιακές σχέσεις και επιδόματα» κάνει λόγο η ΓΣΕΕ, που προκήρυξε 24ωρη γενική απεργία για την Τετάρτη 17 Μαΐου, από κοινού με την ΑΔΕΔΥ και κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς της χώρας. Η απεργιακή κινητοποίηση θα τροποποιηθεί άμεσα σε περίπτωση που η κυβέρνηση επισπεύσει τις διαδικασίες κατάθεσης των μέτρων στη Βουλή.

   ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ
   ———————————————————————-
   Μεγάλοι χαμένοι οι συνταξιούχοι του πρώην ΤΕΒΕ και του Δημοσίου

   Μεγάλοι χαμένοι από το «ψαλίδι» στις προσωπικές διαφορές των κύριων συντάξεων είναι οι συνταξιούχοι του πρώην ΤΕΒΕ και του Δημοσίου. Στο πρώην ΤΕΒΕ χάνουν σχεδόν όλοι, ενώ φτάνουν στο πλαφόν του 18% όλοι όσοι έχουν πάνω από 20ετία ασφάλισης σε μέσες και υψηλές κατηγορίες (5η-6η κλάση και πάνω). Στο Δημόσιο διασώζονται μόνο όσοι αποχώρησαν με λιγότερα από είκοσι χρόνια, ενώ τη μεγαλύτερη μείωση θα δουν οι ΠΕ με 35-40 χρόνια ασφάλισης και οι ΤΕ και ΔΕ με 35 χρόνια ασφάλισης (ένστολοι, γιατροί του ΕΣΥ, πανεπιστημιακοί). Χαμένοι είναι επίσης συνταξιούχοι του Ταμείου Νομικών και του ΤΣΑΥ, του πρώην ΤΑΕ-ΟΑΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ.

   «Η συμφωνία φέρνει για το 2019 νέες περικοπές στις συντάξεις των συνήθων στόχων, δηλαδή των συνταξιούχων με πολλά έτη ασφάλισης που έχουν καταβάλει υψηλές εισφορές. Η συρρίκνωση ή η πλήρης περικοπή της προσωπικής διαφοράς σε κύριες και επικουρικές συντάξεις θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια έως και δύο συντάξεων για τουλάχιστον 900.000 συνταξιούχους» σημειώνει ο δικηγόρος Διονύσης Ρίζος, ειδικός σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης.

   Οι πολλαπλών ταχυτήτων μειώσεις με κόφτη στο 18% αγγίζουν και συντάξεις χηρείας και αναπηρίας. Αν και στις χαμηλές δεν εντοπίζονται γενικά προσωπικές διαφορές, ειδικοί προειδοποιούν ότι κινδυνεύουν να πληγούν συνταξιούχοι κατωτάτων ορίων.

   Για παράδειγμα, μητέρες ανηλίκων που συνταξιοδοτήθηκαν με μειωμένη ή άτομα με αναπηρία που επηρεάζονται από τη μείωση της εθνικής. Από το μαχαίρι κινδυνεύουν και επιδόματα αναπηρίας που υπολογίζονται ως ποσοστό της σύνταξης. Από το υπουργείο πάντως σημειώνουν ότι πλήρης εικόνα θα υπάρχει όταν ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός των κύριων συντάξεων στα τέλη του 2017 – αρχές του 2018. Τότε θα ρυθμιστούν όλα τα επιμέρους θέματα.

   Αρέσει σε 1 άτομο

  5. Ηλεκτρονικές δημοπρασίες ακινήτων από την Πειραιώς
   ================================================

   https://1.bp.blogspot.com/-cZQhL2cEtes/WRGFVISATqI/AAAAAAAAQcI/xcjvevp4GIghBbgtQZvCWSP-_OS0dECUgCLcB/s1600/pleistiriasmoi.bmp

   Στη δημιουργία μιας πρωτοποριακής διαδικασίας ηλεκτρονικών δημοπρασιών για την πώληση ιδιόκτητων ακινήτων της, προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς.

   Στο properties4sale.gr, το νέο διαδικτυακό της ιστότοπο, η Τράπεζα θα παρουσιάζει ιδιόκτητα ακίνητα, κατοικίες και επαγγελματικά, και σε συγκεκριμένες ημερομηνίες θα διενεργεί ανοιχτές και διαφανείς online δημοπρασίες παράλληλα με την δυνατότητα άμεσης αγοράς. Ταυτόχρονα υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης της αγοράς του/των ακινήτων από την Τράπεζα με ευνοϊκούς όρους.

   Οπως αναφέρει η τράπεζα, οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες ακινήτων αποτελούν μια καινοτόμο και ιδιαίτερα επιτυχημένη διεθνώς διαδικασία για την πώληση ακινήτων η οποία έχει αποδειχθεί πως συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της κινητικότητας στην αγορά ακινήτων, στον εξορθολογισμό και την σταθεροποίηση των τιμών, στην διαφάνεια και την απεμπλοκή από γραφειοκρατικές διαδικασίες. Επίσης, ενθαρρύνει την προσέλκυση επενδυτών από το εσωτερικό και το εξωτερικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ, μόνο μέσω online δημοπρασιών, έχουν πωληθεί 200.000 ακίνητα ύψους 34 δισ. δολαρίων προσελκύοντας αγοραστές από 100 χώρες.

   Για την Τράπεζα η διαδικασία αυτή μπορεί να απελευθερώνει ρευστότητα που θα διοχετεύεται στην χρηματοδότηση της οικονομίας ενώ ταυτόχρονα διευκολύνει την αξιοποίηση των ακινήτων που έχει στην ιδιοκτησία της και τα οποία παραμένοντας αναξιοποίητα, σταδιακά απαξιώνονται. Επιπλέον, η δυνατότητα χρηματοδότησης της αγοράς του ακινήτου, υποστηρίζει την επιτυχία της διαδικασίας και ενισχύει την κινητικότητα στην αγορά.

   Μέσω του properties4sale.gr της Τράπεζας Πειραιώς, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές και επενδυτές θα έχουν πρόσβαση σε πλήρες πληροφοριακό υλικό σχετικά με τα ιδιόκτητα ακίνητα που προωθούνται προς πώληση και θα μπορούν να αναζητήσουν εύκολα κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους με βάση τις επιλογές και τις προτιμήσεις τους.

   Στην πρώτη δημοπρασία που θα διεξαχθεί στις 27 και 28 Ιουνίου 2017, η Τράπεζα θα διαθέσει 58 ιδιόκτητα ακίνητα σε όλη την Ελλάδα. Η δημοπρασία είναι ανοικτή προς όλους και η διαδικασία απλή για τους ενδιαφερόμενους:

   • Αναζήτηση στο site properties4sale.gr ακινήτων που ταιριάζουν στις ανάγκες τους με πρόσβαση στο πληροφοριακό υλικό που παρέχεται (φωτογραφίες, κάτοψη, βεβαίωση μηχανικού, άδεια οικοδομής κ.α).

   • Εγγραφή στο properties4sale.gr για περαιτέρω πληροφόρηση σχετικά με τις «ανοικτές ημέρες» επίσκεψης του ακινήτου, την επικοινωνία με την ομάδα διαχείρισης του site και τη συμμετοχή στη δημοπρασία.

   • Αγορά ακινήτου στην τιμή «Άμεσης Αγοράς» που αναγράφεται στο site ή συμμετοχή στη δημοπρασία στις 27 και 28 Ιουνίου 2017.

   • Η online δημοπρασία θα πραγματοποιείται στη σελίδα του κάθε ακινήτου στο properties4sale.gr.

   Σημειώνεται ότι:

   – Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αιτηθούν τη συμμετοχή τους στη δημοπρασία.
   – Η πρώτη προσφορά στη δημοπρασία θα πρέπει να ξεπερνά την «Τιμή εκκίνησης» και στην συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές θα μπορούν να παρακολουθούν ζωντανά την εξέλιξη των προσφορών και να υποβάλουν τις δικές τους αντι-προσφορές έως τη λήξη της δημοπρασίας.
   – Η λήξη της δημοπρασίας ενδέχεται να παραταθεί για τα ακίνητα για τα οποία θα ληφθούν προσφορές τα τελευταία λεπτά ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους να ανταποκριθούν.

   _____________________________________________________________________
   Το properties4sale.gr
   είναι ανοικτό σε συνεργασία με μεσιτικά γραφεία, όπως περιγράφεται στο site.

   Αρέσει σε 1 άτομο

  6. 1.175 εποχικές προσλήψεις σε δήμους
   =======================================

   Μπαράζ εγκρίσεων για την κάλυψη θέσεων εποχικού προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μίσθωσης έργου εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

   Συγκεκριμένα, εκδόθηκαν τέσσερις εγκριτικές αποφάσεις, οι οποίες φέρουν την υπογραφή του αρμόδιου υπουργού, Πάνου Σκουρλέτη, για την πρόσληψη 1.175 εποχικά εργαζομένων τόσο για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς όσο και για τις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, δηλαδή την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό, σε όλη τη χώρα.

   Από το σύνολο των θέσεων, μόνο πέντε αφορούν συμβάσεις με μίσθωση έργου διάρκειας δώδεκα μηνών -στο ΝΠΔΔ Ζαχάρειος Πρότυπος Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Λέσβου, ενώ για τις υπόλοιπες 1.170 ο χρόνος απασχόλησης κυμαίνεται από οκτώ έως έντεκα μήνες -κυρίως στις περιπτώσεις των παιδικών σταθμών.

   Από τις νέες προσλήψεις ωφελούνται δήμοι σε Αθήνα και περιφέρεια, καθώς και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Οργανισμοί και Κοινωφελείς Επιχειρήσεις Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας, Κοινωνικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης ή Αλληλεγγύης, Προσχολικής Αγωγής και Πνευματικά Κέντρα. Σε Δημοτικές Επιχειρήσεις Υδρευσης και Αποχέτευσης κατανέμονται 176 θέσεις και αντιστοιχούν στους δήμους Καλύμνου (έξι θέσεις), Ρόδου (54), Σύμης και Χερσονήσου (από δέκα), Λέσβου (13), Εορδαίας (τέσσερις), Σελίνου (τρεις), Βόρειου Αξονα Χανίων (επτά), Χανίων (60) και Κατερίνης (εννέα).

   Εξάλλου, οι δήμοι που θα ωφεληθούν από τις λοιπές προσλήψεις ανέρχονται σε ακόμα 58. Την πλειονότητα των θέσεων θα λάβουν οι εξής οκτώ:
   • Θάσου, 71 θέσεις,
   • Ηρακλείου, 66 θέσεις,
   • Δράμας, 63 θέσεις,
   • Καλαμαριάς, 58 θέσεις,
   • Λαρισαίων, 50 θέσεις,
   • Εορδαίας, 46 θέσεις,
   • Βέροιας, 44 θέσεις, και
   • Παλλήνης, 43 θέσεις.

   Τριάντα δύο θέσεις αφορούν στον δήμο Κω, 31 τον δήμο Ρόδου, 21 τη Χαλκίδα, και από 20 τους δήμους Νέας Ιωνίας και Καβάλας. Στον δήμο Λαυρεωτικής αντιστοιχούν 19 προσλήψεις, στους δήμους Χανίων και Νισύρου από 18, στον δήμο Ωρωπού 17 και στους δήμους Αλεξανδρούπολης, Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Κιλελέρ, και στο Σπήλαιο Περάματος Ιωαννίνων από 15 προσλήψεις. Δεκατέσσερα άτομα θα απορροφήσει ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, 14 ο δήμος Αλμωπίας, από 13 οι δήμοι Ιλίου, Βοΐου, Αλμυρού και Ραφήνας-Πικερμίου, και από δώδεκα οι δήμοι Παύλου Μελά, Αριστοτέλη και Μουζακίου.

   Οι δήμοι Βύρωνα, Φιλοθέης-Ψυχικού, Αρταίων, Σαμοθράκης, και Κασσάνδρας θα ενισχυθούν με έντεκα άτομα ο καθένας, και οι δήμοι Ξάνθης, Ηλιδας και Λαγκαδά με δέκα ο καθένας. Οσο για τους δήμους Ανάφης, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Παπάγου-Χολαργού, Αίγινας, Σερβίων-Βελβεντού, Αλοννήσου, Λαμιέων, Λοκρών, Χερσονήσου, Σητείας, Κάτω Νευροκοπίου, Σίφνου, Καλλιθέας, Τυρνάβου, Ορεστιάδας, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Αντιπάρου, Χίου και Ωραιοκάστρου θα καλύψουν από μία έως εννέα θέσεις.

   Ειδικότητες
   ——————————————-
   Αναφορικά με τις ειδικότητες που θα ζητηθούν, η πλειονότητα αφορά τον τομέα της καθαριότητας και περιλαμβάνει προσωπικό χωρίς τυπικά προσόντα, κατόχους απολυτηρίου υποχρεωτικής εκπαίδευσης, και συγκεκριμένα Εργάτες Καθαριότητας, Γενικών Καθηκόντων, Υδρευσης και Αποχέτευσης, Κοιμητηρίου και Αποκομιδής Απορριμμάτων. Επίσης, ζητούνται υδραυλικοί, τεχνίτες, οδηγοί, καθώς και βρεφονηπιοκόμοι, βοηθοί βρεφονηπιοκόμων, μάγειρες και τραπεζοκόμοι.

   Ας σημειωθεί ότι για τις 689 θέσεις σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, η μισθοδοσία είναι ανταποδοτική και προκύπτει από το αντίτιμο που καταβάλλουν οι δημότες για τις υπηρεσίες που τους παρέχονται σε τομείς όπως πολιτισμός, προσχολική αγωγή, φροντίδα ηλικιωμένων κ.ά. Οσον αφορά στην κάλυψη των θέσεων, θα πραγματοποιηθεί σταδιακά ύστερα από έγκριση του ΑΣΕΠ, και με αρμόδιο φορέα για την προκήρυξη και αξιολόγηση των αιτήσεων τον εκάστοτε δήμο, επιχείρηση, νομικό πρόσωπο ή άλλο φορέα, όπου αντιστοιχούν.

   Αρέσει σε 1 άτομο

  Σχολιάστε υπεύθυνα

  Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

  Λογότυπο WordPress.com

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Google+

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Twitter

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Facebook

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  w

  Σύνδεση με %s