Αποκλειστικό: Έκαναν νόμο, έτσι ώστε το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας (Σαντορίνης), να λειτουργεί χωρίς άδεια λειτουργίας!!!

του Αλέξανδρου Γιατζίδη

Τα προβλήματα που Γενικού Νοσοκομείου Θήρας είναι πολλά. Αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την στελέχωσή του, αλλά αντιμετωπίζει και σοβαρά προβλήματα με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Άλλωστε σε πρόσφατο δελτίο τύπου (4/3/17) ενημερωνόμασταν ότι το νοσοκομείο τώρα εφοδιάζεται με σύγχρονο ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό και  ακόμα οργανώνεται μηχανογραφικά προκειμένου να αντιμετωπίσει το τουριστικό κύμα του καλοκαιριού. Ένα επίσης σημαντικό θέμα που είχε δημοσιευτεί πρόσφατα ήταν η έλλειψη στέγης του προσωπικού με αποτέλεσμα να έχουν καταλάβει το Παλαιό Κέντρο Υγείας και να διαμένουν σε τριτοκοσμικές συνθήκες.

 

Όμως δεν περιμέναμε ποτέ ότι το περιβόητο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας θα λειτουργεί χωρίς άδεια λειτουργίας και με βάση τον τελευταίο νόμο Βεβαίωση λειτουργίας. Το νοσοκομείο λειτουργεί με τον νόμο 4368/2016 και  εγκαινιάστηκε από τον πρωθυπουργό. Όμως αποδείχθηκε ότι ήταν ανέτοιμο. Έλειπαν πολλά να γίνουν προκειμένου στο τέλος να λάβει από τo Υπουργείο Υγείας και την Περιφέρεια Κυκλάδων την άδεια λειτουργίας – βεβαίωση λειτουργίας του νοσοκομείου.

Όμως παρόλο που δεν είχε άδεια λειτουργίας προκειμένου να δέχεται ασφαλισμένους και να καλύπτονται τα έξοδα από τον ΕΟΠΥΥ, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από την εταιρεία που ανήκει και διαχειρίζεται το νοσοκομείο την ΑΕΜΥ, προκειμένου να συναφθεί σύμβαση του ΕΟΠΥΥ με το νοσοκομείο. 
Όμως ο ΕΟΠΥΥ όπως επιβάλλεται ζήτησε από το νοσοκομείο το τυπικό που προβλέπει ο νόμος την βεβαίωση λειτουργίας. 

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ παρόλο που δεν είχε στην διάθεση του την βεβαίωση λειτουργίας στις 12 Σεπτεμβρίου του 2016 υπέγραψε την σύμβαση με το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από 18/7/2016. 
Όμως το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ στις 23 Σεπτεμβρίου (δεν έχει ενημερωθεί από τον αντιπρόεδρό του για την υπογραφή της σύμβασης) επανέρχεται και ζητά από το ΓΝ Θήρας την βεβαίωση λειτουργίας.

Προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα και εφόσον ήταν αδύνατον να εκδοθεί βεβαίωση καλής λειτουργίας του νοσοκομείου συνέβη το απίθανο. Με τον νόμο 4445/2016 που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 16 Δεκεμβρίου ο αναπληρωτής υπουργός του Υπουργείου Υγείας απάλειψε από τον προηγούμενο νόμο την διάταξη που απαιτούσε την έκδοση βεβαίωσης λειτουργίας του νοσοκομείου. 

Έτσι το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας λειτουργεί «νομίμως» χωρίς άδεια λειτουργίας (βεβαίωση λειτουργίας) και φυσικά νομιμοποιήθηκαν όλες οι παράτυπες ενέργειες που προηγήθηκαν με την σύναψη της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ από τον Ιούλιο του 2016. 

Τέλος καλό λοιπόν, αλλά δεν παύει ένα νοσοκομείο που μάλιστα ετοιμάζεται να δεχτεί εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες δεν πληροί τα στοιχειώδη που υποχρεώνονται όλοι οι άλλοι φορείς υγείας να έχουν προκειμένου να λειτουργήσουν και είναι η βεβαίωση καλής λειτουργίας. Βάσιμες πληροφορίες που έχουμε λένε ότι το νοσοκομείο δεν έχει άδεια ιοντιζουσών ακτινοβολιών που δίδεται από τον Δημόκριτο για τα ακτινολογικά εργαστήριά του και φυσικά αποτελούν προϋπόθεση για την έκδοση της βεβαίωσης λειτουργίας.  Επίσης αναρωτιόμαστε αν ο μη γένοιτο συμβεί κάτι σε τουρίστα και προκύψει θέμα με ασφαλιστικές εταιρείες του εξωτερικού τι μπορεί να σημαίνει ένα ολόκληρο νοσοκομείο να λειτουργεί χωρίς βεβαίωση λειτουργίας. 


Αλέξανδροs Γιατζίδηs , διευθυντήs σύνταξης, iatrikanea.gr

One comment on “Αποκλειστικό: Έκαναν νόμο, έτσι ώστε το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας (Σαντορίνης), να λειτουργεί χωρίς άδεια λειτουργίας!!!

 1. Χρωμάτιζαν το σπορέλαιο και το πούλαγαν για ελαιόλαδο. Ποιες εταιρείες εντόπισε ο ΕΦΕΤ
  ==========================================================

  επιμέλεια Κασσιανή Τσώνη, medlabnews.gr
  __________________________________________________________________

  Δίκτυα µη σύννομης διακίνησης νοθευμένων ή μη ασφαλών ελαιολάδων εντόπισε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), συνεχίζοντας τους ελέγχους για την προστασία των καταναλωτών και της αυθεντικότητας του ελληνικού ελαιολάδου.
  Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΦΕΤ Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία µε τη Χημική Υπηρεσία Μακεδονίας – Θράκης (Υποδιεύθυνση Θεσσαλονίκης – Τμήμα Α’) που διεξήγαγε τις χημικές αναλύσεις, διαπίστωσε την εμπορία προϊόντων τα οποία, ενώ επισημαίνονται ως εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, είναι στην πραγματικότητα σπορέλαια τεχνητά χρωματισμένα, αγνώστου προέλευσης.

  Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα νοθευμένα προϊόντα με τις εξής επωνυμίες: «ΚΡΗΤΙΚΟΝ» – «ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ» – «ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΟ» – «ΕΙΡΗΝΗ» – «BEVELLINI» – «το λιοτρίβι» – «ΑΡΩΜΑ» – «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ» καθώς και τα μη ασφαλή προϊόντα με τις εξής επωνυμίες «ΝΕΦΕΛΗ» – «ΛΙΑΤΙΚΟ».

  Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα (φωτογραφίες κάτωθι) να μην τα καταναλώσουν.

  Παράλληλα, επισημαίνει στους καταναλωτές να προσέχουν την ετικέτα του ελαιολάδου που πρόκειται να αγοράσουν όπου, εκτός της ονομασίας πώλησης του προϊόντος και των πληροφοριών για την κατηγορία του ελαιολάδου, πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται και ο αλφαριθμητικός αριθμός έγκρισης της μορφής EL-40-_ _ _ o οποίος είναι χαρακτηριστικός της μονάδας τυποποίησης.
  Επίσης, συνιστά στους καταναλωτές
  – να αποφεύγουν την αγορά ελαιολάδου από πλανόδιους και ανώνυμους πωλητές και
  – στην περίπτωση υποψίας λόγω ανεπαρκούς επισήμανσης, δελεαστικής τιμής ή οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου να επικοινωνούν με τον ΕΦΕΤ στο 11717.

  Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, οι επαγγελματίες του χονδρικού ή λιανικού εμπορίου ελαιολάδου θα πρέπει να επιλέγουν με προσοχή τους προμηθευτές τους, διασφαλίζοντας τα πραγματικά τους στοιχεία, τα οποία επιβεβαιώνουν την αξιοπιστία τους (διεύθυνση επιχείρησης, εγκαταστάσεις παραγωγής, εγκυρότητα τιμολογίων και άλλων παραστατικών) και τη νομιμότητα της διαδικασίας αγοραπωλησίας.
  Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση μη συμμορφώσεων φέρουν, σύμφωνα με το νόμο, ευθύνη για την οποία προβλέπονται ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

  ____________________________________________________________________
  Πηγή: ΕΦΕΤ

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε υπεύθυνα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s