Διαβάστε την επιστολή που αποκαλύπτει η ΠΟΕΔΗΝ ~ Καταγγελία για το Νοσοκομείο στη Σαντορίνη

Οι γιατροί στο νοσοκομείο Σαντορίνης πήγαν στον εισαγγελέα: Οι ασθενείς κινδυνεύουν!

Οι γιατροί στο νοσοκομείο Σαντορίνης πήγαν στον εισαγγελέα: Οι ασθενείς κινδυνεύουν!

Σοβαρές καταγγελίες – Ζητούν από τον εισαγγελέα να αποφασίσει πότε και για ποια περιστατικά θα εφημερεύει το νοσοκομείο – Οι συνδικαλιστές θυμίζουν τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού και διερωτώνται γιατί οι εξαγγελίες έμειναν κενό γράμμα

Επισφαλής είναι πλέον η λειτουργία του πολυδιαφημισμένου – από την κυβέρνηση και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Παύλο Πολάκη- νοσοκομείου Σαντορίνης, σύμφωνα με τους ίδιους τους γιατρούς του!

 

Σε μια ύστατη προσπάθεια να κινητοποιήσουν την πολιτεία και τους αρμόδιους αναφορικά με τις δραματικές ελλείψεις και τα ζωτικά προβλήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος κι έχοντας εξαντλήσει κάθε τρόπο επικοινωνίας με το υπουργείο Υγείας και την ΑΕΜΥ ΑΕ ( είναι εταιρία του υπουργείου στην οποία υπάγεται το νοσοκομείο Σαντορίνης), οι γιατροί του Επιστημονικού Συμβουλίου και της Επιστημονικής Επιτροπής του νοσοκομείου Σαντορίνης απευθύνονται πλέον στον αρμόδιο Εισαγγελέα ζητώντας του να προβεί στις δέουσες ενέργειες που θα διασφαλίσουν την υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.

Οι εναπομείναντες γιατροί – διότι όπως είχε καταγγείλει η ΠΟΕΔΗΝ στο νοσοκομείο καταγράφεται κύμα αποχωρήσεων- καταγγέλλουν στην Εισαγγελία Νάξου μεγάλες ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, παραβίαση της νομοθεσίας για τις εφημερίες που θέτουν σε κίνδυνο τους ασθενείς αλλά και τους εργαζόμενους λόγω των επισφαλών συνθηκών παροχής υπηρεσιών υγείας και απόκρυψη από τους αρμόδιους της επικίνδυνης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί. Μάλιστα, επικαλούνται επίσημα έγγραφα με τα οποία έχουν ενημερώσει την ΑΕΜΥ ΑΕ και το υπουργείο Υγείας, όπως και την Επιθεώρηση Εργασίας για τα σοβαρά θέματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι, χωρίς ωστόσο να λάβουν ποτέ καμία απάντηση.

Σύμφωνα με το υπόμνημα προς τον Εισαγγελέα, που παραδόθηκε την περασμένη Τρίτη, οι γιατροί επισημαίνουν τον κίνδυνο το πρόγραμμα των εφημεριών να καταστεί ανεφάρμοστο ακόμη και για τον τρέχοντα μήνα – Μάρτιο- και αναφέρουν πως οι ελλείψεις τους αναγκάζουν να καταρτίζουν πρόγραμμα εφημεριών ανά δέκα ημέρες και όχι σε μηνιαία βάση. Καλούν την εισαγγελική αρχή να αποφασίσει εάν το νοσοκομείο τις «κενές» ιατρών ημέρες θα εφημερεύσει και για ποια περιστατικά.

Η ΠΟΕΔΗΝ η οποία έφερε στη δημοσιότητα το υπόμνημα των γιατρών προς τον Εισαγγελέα, αντί άλλου σχολιασμού υπενθυμίζει τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα τον περασμένο Ιούλιο οπότε εγκαινιάστηκε το νοσοκομείο: «Το Νοσοκομείο Σαντορίνης μέχρι το τέλος του έτους 2016 θα έχει στελεχωθεί πλήρως από Ιατρούς και Νοσηλευτές. Θα λειτουργεί Τεχνητός Νεφρός. Οι γυναίκες θα γεννάνε στον τόπο τους» έλεγε ο Πρωθυπουργός. Ο κ. Πολάκης πρόσθετε πως ‘το Νοσοκομείο Σαντορίνης είναι πλήρως στελεχωμένο. Λειτουργεί με ασφάλεια, γίνονται κανονικά τα χειρουργεία. Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ είναι συνδικαλιστής της ανατομικής περιοχής γύρω από τις αιμορροΐδες’. Ποιος λέει ψέματα και ποιος αλήθεια τελικά;» τονίζεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Τι αναφέρουν στο υπόμνημά τους οι γιατροί

Το πρώτο μείζον ζήτημα που θέτουν υπόψη του Εισαγγελέα οι γιατροί είναι οι μεγάλες ελλείψεις στις βασικές ιατρικές ειδικότητες. Στον Παθολογικό Τομέα, στον Καρδιολογικό Τομέα και το Χειρουργικό Τομέα υπηρετούν 5 Ιατροί από τους 21 που προβλέπει το οργανόγραμμα, δηλαδή ποσοστό κάλυψης 21%. Καταγγέλλουν ότι οι πέντε γιατροί βασικών ειδικοτήτων υποχρεούνται να κάνουν το λιγότερο 15 εφημερίες.

Οι γιατροί επισημαίνουν ότι «παράγουν τετραπλάσιο έργο από τη δύναμή τους», δεδομένου ότι στο Κέντρο Υγείας στις εν λόγω ειδικότητες ήταν 10 γιατροί και έκαναν μόνο Πρωτοβάθμια Περίθαλψης, ενώ τώρα είναι οι μισοί και κάνουν τριτοβάθμια, δηλαδή νοσοκομειακή, περίθαλψη. Αναφέρουν πως προειδοποίησαν τον Διοικητή του Νοσοκομείου, την ΑΕΜΥ Α.Ε. και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Πολάκη για την εργασιακή εξουθένωση, την μη πληρωμή των εφημεριών τους, τις επικίνδυνες συνθήκες που επικρατούν στο Νοσοκομείο, αλλά «φωνή βοώντος εν τη ερήμω» καταλήγουν. Μάλιστα, καταγγέλλουν ότι η ΑΕΜΥ Α.Ε. μέσω της Νομικής Συμβούλου της ειδοποίησε τους γιατρούς ότι δεν θα πληρώνονται τις υπεράριθμες εφημερίες που κάνουν, προκειμένου να λειτουργεί το Νοσοκομείο και πως θα δουλεύουν ασταμάτητα χωρίς ρεπό, 24 ώρες το 24ωρο και χωρίς να πληρώνονται.

Αποκαλύπτουν ότι τον Οκτώβριο του 2016 το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου κατέθεσε στην Επιθεώρηση Εργασίας της Σαντορίνης, εξώδικο σχετικά με την παραβίαση του Νόμου των εφημεριών. Έμεινε επί έξι μήνες στα συρτάρια της Επιθεώρησης Εργασίας της Σαντορίνης. Πίεσαν οι γιατροί και με δικές τους ενέργειες ενημερώθηκε η Επιθεώρηση Εργασίας Πειραιώς και Νήσων, αλλά μέχρι σήμερα δεν έγινε καμία ενέργεια.

Επισημαίνουν ότι από τον Οκτώβριο του 2016 η ΑΕΜΥ ΑΕ προέβαινε σε άκαρπους διαγωνισμούς για τη στελέχωση του νοσοκομείου με ιατρικό προσωπικό λόγω χαμηλών κινήτρων.

Επίσης, αναφέρουν αφήνοντας βαριές αιχμές για τη στάση της ΑΕΜΥ ΑΕ ότι επικοινώνησαν με την ΑΕΜΥ Α.Ε. και τον Υπουργό Υγείας, επισημαίνοντας τα προβλήματα και ζήτησαν να συζητηθεί το θέμα στο προγραμματισμένο Συμβούλιο της 28ης Φερβουαρίου 2017. Έλειψαν 4 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΕΜΥ Α.Ε. και αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας…

One comment on “Διαβάστε την επιστολή που αποκαλύπτει η ΠΟΕΔΗΝ ~ Καταγγελία για το Νοσοκομείο στη Σαντορίνη

 1. ΔΙΑ ΤΟΝ ΦΟΒΟΝ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ
  ——————————————————–

  Την Μεγάλη Εβδομάδα, η Αγία Ημών Εκκλησία ψάλλει ένα ιδιόμελλον που έχει τίτλον, «Διά τον φόβον των Ιουδαίων».
  Αυτό ισχύει και σήμερον, με μία διαφορά, ότι οι Ιουδαίοι της αρχαίας ιστορίας του ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, μετεξελίχθησαν σε Σιωνιστές Κοσμοκράτορες της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, της Σιωνιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων & Σιωνιστικής Παγκοσμιοποίησης.
  Σήμερα ισχύει το Δοξαστικόν, «Διά τον φόβον των Σιωνιστών»!!!
  Οι πάντες επάνω στον πλανήτη (πλιν Ρωσίας), τρέμουν και φοβούνται την πανίσχυρη οργάνωση των Σιωνιστών.
  Στις Σιωνιστικές ΗΠΑ, φοβούνται τη Σιωνιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων, η οποία ελέγχει τα ΜΜΕ, τις μυστικές υπηρεσίες, τις Ένοπλες Δυνάμεις, και τον Κρατικό Μηχανισμό, μέχρι τον καλλιτεχνικό κόσμο, (HOLLYWOOD).
  Έφθασε ο νέος πρόεδρος DONALD TRUMP να αποκαλεί τα Σιωνιστικά ΜΜΕ, εχθρούς του Αμερικανικού Λαού.
  Στη σύγχρονη Ιστορία, οι πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ, BARAK OBAMA, GEORGE BUSH (Υιός), BILL CLINTON, GEORGE BUSH (Πατήρ), RONALD REAGAN, JIMMY CARTER, GERALD FORD, LYNDON JOHNSON, RICHARD NIXON, κ.λ.π. ήταν στην υπηρεσία τους.
  Προσπάθησε ο RONALD REAGAN να ξεφύγει και παρα-λίγο να δολοφονηθεί!!!
  Προσπάθησε ο RICHARD NIXON να ξεφύγει από την κηδεμονία τους, και του έβγαλαν το σκάνδαλο WATERGATE που τον έρριξε από την εξουσία.
  Προσπάθησε και ο αείμνηστος πρόεδρος JOHN KENNEDY, τον δολοφόνησαν, και έμεινε στην Ιστορία σαν ήρωας.
  Προσπάθησε και ο Πρόεδρος LINCOLN και τον δολοφόνησαν.
  Φόβοι υπάρχουν και για τον σημερινό Πρόεδρο DONALD TRUMP.
  Εάν καταλάβουν ότι κινδυνεύουν να χάσουν τις ΗΠΑ από τον έλεγχό τους, θα τον ανατρέψουν, ή θα τον δολοφονήσουν.
  Όποιος ηγέτης αντιστέκεται ανατρέπεται, ή πεθαίνει!!!
  Τώρα πάμε στην Ευρώπη.
  Η Αγγλία είναι του ηγεμώνα Λόρδου Ιακώβ ΡΟΤΣΙΛΝΤ, υπό την εγγύησην του Βασιλικού Οίκου ΟΥΪΝΔΣΟΡ.
  Η Γαλλία του Σαρκοζί & Ολάντ, είναι του Βαρώνου Κοσμοκράτορα RENE ΡΟΤΣΙΛΝΤ. Ο πολιτικός ΦΙΓΙΟΝ προσπάθησε να ξεφύγει, και του έβγαλαν το σκάνδαλο της συζήγου «Πηνελόπη»!!!
  Η Γερμανία της Μέρκελ, του Σόϊμπλε, του Σούλτζ, και του KRUPP, είναι υπό τον έλεγχο των υπόλοιπων αδελφών Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
  Η Ολλανδία του Nτάϊσελμπλούμ είναι υπό τον έλεγχον των Σιωνιστών Παντοκρατόρων.
  Το Βέλγιο είναι το στρατηγείο των Επικυρίαρχων.
  Τα ίδια και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.
  Η Ευρώπη υπό την παρούσα Σιωνιστική πολιτική ηγεσία αυτοκαταστρέφεται.
  Η Ε.Ε. των Τούσκ, Γιούνκερ, κ.λ.π. ευρίσκεται υπό τον φόβον των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων.
  Η Αφρική & Αυστραλία είναι υπό τον απόλυτον έλεγχο των Σιωνιστών Επικυρίαρχων.
  Οι Αραβικές χώρες με την ενέργεια (Πετρέλαια+Φ.Α.) τελούν υπό τον έλεγχο των Ηγεμόνων του Πλανήτη.
  Η Ν.Α. και Νότιος Ασία είναι υπό τον απόλυτον έλεγχο των Κοσμοκρατόρων.
  Η Ιαπωνία & Νότιος Κορέα, ως βιομηχανικές χώρες, τελούν υπό τον απόλυτον έλεγχο των Επικυρίαρχων της Γης.
  Η υπόλοιπη Αμερικανική Ήπειρος (Καναδάς+Κεντρική & Νότιος Αμερική), επίσης. Στην Αργεντινή, και στις άλλες χώρες της Νοτίου Αμερικής, την Οικονομική κρίση δημιούργησαν οι Σιωνιστές Παντοκράτορες.
  Στην Ελλάδα της Χρεοκοπίας, Δανείων, Μνημονίων, των Τσίπρα, Κυριάκου, Ντόρας, Φώφης, Λεβέντη, Ποτάμια, κ.λ.π. η δυναστεία ΡΟΤΣΙΛΝΤ κάνει χορό και πανηγύρι.
  Απείλησαν και τη ζωή του τέως Πρωθυπουργού ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
  Όλοι οι πολιτικοί ηγέτες της Γης, ομιλούν τη γλώσσα τους, οι «Ελληνες» πολιτικοί Σιωνιστές, από υποτέλεια ομιλούν Αγγλικά, δεδομένου ότι η Αγγλική γλώσσα είναι η γλώσσα των Κοσμοκρατόρων.
  Η δυναστεία ΡΟΤΣΙΛΝΤ είναι έξη (6) αδέλφια, οι εξής,
  JACOB, NATHANIEL, BENJAMIN, DAVID-RENE, GUY, EVELYN ROTHSCHILDS, ηγούνται της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Κυβέρνησης-Δικτατορίας, της Νέας Τάξης Πραγμάτων (N.W.O.) & Σιωνιστικής Παγκοσμιοποίησης, και ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ του Σολομώντα, υπό Αρχι-Ραββίνο. Ο Πάπας, & ο Πατριάρχης της Χριστιανοσύνης «πάνε περίπατο», συναινούντων στα κελεύσματα των Ηγεμόνων.
  Οι Αρχαίοι Έλληνες έλεγαν, «Φοβού τους Δαναούς, και δώρα φέροντας».
  Η Χριστιανική Ορθοδοξία ψάλλει,
  «ΔΙΑ ΤΟΝ ΦΟΒΟΝ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ».

  ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΥΠΑΙΟΣ
  Διεθνολόγος/Αναλυτής Γεωπολιτικής/Αρθρογράφος

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε υπεύθυνα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s