Gallery

​ΚΑΙ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ… xaxaxa!!!​

16427605_816896695115148_3909476313227430308_n

Όταν ο Καρανίκας ανέλυε Μενεγάκη

μέσω του διαλεκτικού υλισμού και της αναρχίας του Μπακούνιν:

16508829_816904845114333_5527115771762145143_n

16299058_816913585113459_4715838651604146283_n

Advertisements

6 comments on “​ΚΑΙ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ… xaxaxa!!!​

 1. Θυμίζουν ημέρες ΠΑΣΟΚ στα χειρότερά του
  ============================================

  Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2017
  _____________________________________________

  Του Γιώργου Φιντικάκη
  _____________________________________________

  Σημάδια κατάχρησης της εξουσίας δύο χρόνια μετά την ανάληψή της από το ΣΥΡΙΖΑ κάνουν παντού την εμφάνισή τους αποδεικνύοντας ότι το περίφημο «ηθικό πλεονέκτημα» ήταν τελικά ανήθικο.

  Από τις καθεστωτικές λογικές στην ΕΡΤ και τους 2.000 μετακλητούς υπαλλήλους της κυβέρνησης, μέχρι τις θολές μπίζνες με τους πρόσφυγες και από τα Golden Boys των 200.000 ευρώ στον ΑΔΜΗΕ μέχρι το ανεξήγητο ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι και το χάος στα «μπλοκάκια», η κατάσταση θυμίζει ολοένα και περισσότερο ημέρες ΠΑΣΟΚ στα χειρότερά του.

  Δεν είναι μόνο ότι η Αριστερά καλλιέργησε στη συνείδηση της πλειοψηφίας προσδοκίες που διαψεύσθηκαν παταγωδώς και υποσχέσεις που αθετήθηκαν. Ούτε ότι η ελληνική κοινωνία φτωχαίνει σε όλα τα επίπεδα. Είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρ’ ότι είχε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, δεν τόλμησε να κάνει αυτό που διατυμπάνιζε ως σημαία της, να συγκρουστεί με το βαθύ κράτος, το κατεξοχήν υπεύθυνο για την πτώχευση. Τα πεπραγμένα της δείχνουν αντίθετα ότι στηρίζονταν σε αυτό. Είναι επίσης ότι το μόνο που έχει επιλέξει να κάνει αυτή η κυβέρνηση είναι να βάζει φόρους και χαράτσια σε νοικοκυριά, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις, με μια πολιτικά κοντόφθαλμη, ισοπεδωτική και εντέλει ρεβανσιστική – τιμωρητική φιλοσοφία.

  Την ίδια στιγμή που ο νόμος Κατρούγκαλου καταστρέφει την αγορά και τους επαγγελματίες, δύο συριζαικά στελέχη πιάστηκαν να αυξάνουν υπέρογκα και αναδρομικά κατά 200.000 ευρώ τις αμοιβές τους στον ΑΔΜΗΕ. Είναι ειρωνεία ότι συνέβη σε μια εταιρεία, η διατήρηση της οποίας υπό τον έλεγχο του Δημοσίου (όχι προφανώς για να αυξάνουν οι διοικήσεις τον μισθό τους), είχε αποτελέσει μια από τις πιο περήφανες σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει πολύ μικρή σημασία αν ζήτησε ο ίδιος ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης από τους διοικούντες να απομακρυνθούν, όπως και πιθανότατα έγινε ή αν οι ίδιοι του υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους και εκείνος τις έκανε δεκτές, διατύπωση που προφανώς εξυπηρετεί τα προσχήματα. Σημασία έχει ότι στις τσέπες του βαθέος ΑΔΜΗΕ χάθηκε το περίφημο «ηθικό πλεονέκτημα» κάτι που η κυβέρνηση αντιλήφθηκε εγκαίρως γι’ αυτό και θυσίασε χθες δύο κομματικά της στελέχη πριν την βλάψουν περισσότερο.

  Δεν ήθελε και πολύ μυαλό για να προβλέψει κανείς ότι κάπως έτσι θα τελείωνε η υπόθεση, σε μια στιγμή που τα μπλοκάκια απειλούν να γίνουν ο νέος ΕΝΦΙΑ του ΣΥΡΙΖΑ, και η ΝΔ έχει σηκώσει το περίφημο ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι. Άλλο να κάνεις επαφές με επενδυτές προκειμένου να ενισχύσεις την ανάπτυξη, και άλλο να φορτώνεις με έξοδα το Λίαρ Τζετ και τον κρατικό προϋπολογισμό. Εικόνα που κλονίζει το οικοδόμημα της δήθεν αριστερής ευαισθησίας της κυβέρνησης, αφού απέχει πολύ από εκείνη του Μαρτίου του 2015 όταν οι επιβάτες μεσημεριανής πτήσης για Βρυξέλλες, είχαν δει έκπληκτοι να μπαίνει στο αεροπλάνο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του, με προορισμό τη Σύνοδο Κορυφής.

  Η υπόνοια να χρησιμοποίησε ο κ. Τσίπρας το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για προσωπική του μετακίνηση αμαυρώνει το «ηθικό του πλεονέκτημα», πόσο μάλλον όταν την ίδια στιγμή το «ανήθικο κατασκεύασμα» το οποίο αποκαλείται ασφαλιστικό νομοσχέδιο ωθεί χιλιάδες ανθρώπους να κλείνουν όπως-όπως τα βιβλία τους.

  Τα φαινόμενα υποτροπιασμού σε καταστάσεις ύστερου ΠΑΣΟΚ είναι πολλά. Αποτυπώθηκαν καταρχήν πέρυσι το καλοκαίρι όταν αποκαλύφθηκαν οι χρυσές μπίζνες κομματικών στελεχών με τους λαθρομετανάστες. Ήταν τότε που έγινε γνωστό ότι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών ενεπλάκη ενεργά στο διαγωνισμό σίτισης των προσφύγων που φιλοξενούνταν στην περιοχή. Συνεχίσθηκαν με την αποκάλυψη τον Νοέμβριο του 2016 ότι μετά από απογραφή που έγινε, ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων στο Δημόσιο βρέθηκε να έχει ξεπεράσει τους 2.000. Είχαν μάλιστα αυξηθεί από τον Δεκέμβριο του 2015 κατά 166 άτομα, αριθμός που ισοδυναμούσε με την τοποθέτηση 16 μετακλητών ανά μήνα. Το 2014 όμως η αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης αποτελούσε ένα από τα βασικά αφηγήματα του ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν η ίδια μάλιστα η κυβέρνηση που ψήφισε τον Φεβρουάριο του 2016 τον νόμο 4369, ακριβώς για να υλοποιήσει αυτήν ακριβώς την αποκοματικοποίηση. Τι άλλαξε άραγε από τότε;

  Μέχρι και στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές ανέμισε η κυβέρνηση την σημαία της ηθικής. Τότε που το 2015, κυρίαρχο σύνθημα του κ.Τσίπρα ήταν ότι δεν θα αλλάξει μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη.

  Η αλήθεια είναι πως το «ηθικό πλεονέκτημα» είναι σαν τον μύλο. Αλέθει τα πάντα, δικαιολογεί αστοχίες, διαχειριστικά λάθη, προσωπικές ανεπάρκειες, υπερβάσεις, και κάθε είδους «πραγματικά» μειονεκτήματα. Έχει δηλαδή μια υπερβατική διάσταση, αφού τα πάντα αντισταθμίζονται από ένα ανεξάντλητο συμβολικό κεφάλαιο.

  Τελικά, δύο χρόνια μετά από μια αλλοπρόσαλλη διακυβέρνηση, αν μη τι άλλο έχουμε καταλάβει ότι ενός «ηθικού πλεονεκτήματος», μύρια ανήθικα έπονται

  Μου αρέσει!

  • ΠΩΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΑΜΙΜΗΤΟ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ…;;; «Ε, ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΔΩΡΑΚΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ 500 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ…»!!!
   Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΠΙΔΟΞΟΣ «ΔΙΑΔΟΧΟΣ» ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ…;;; ΧΑΧΑΧΑ!!!

   Μου αρέσει!

 2. Κεντρικό πρόσωπο της νέας καμπάνιας της L’Oréal θα είναι τελικά ο Αλέξης Τσίπρας
  ================================================================

  6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017
  _____________________________

  tsipras-7503Λίγες μόλις ώρες μετά την επιβεβαίωση της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με εκπροσώπους της εταιρείας L’Oréal στο Παρίσι, η οποία ήρθε από τα χείλη της επικεφαλής εταιρικής επικοινωνίας της εταιρείας, Anne-Laure Richard, το «Κουλούρι» έμαθε και την πραγματική αιτία πίσω απ’ το επίμαχο ραντεβού.

  Συγκεκριμένα, ο ίδιος ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Jean-Paul Agon, ζήτησε απ’ τον πρωθυπουργό να επισκεφτεί το γραφείο του, προκειμένου να του ζητήσει να αποτελέσει το κεντρικό πρόσωπο της νέας καμπάνιας της L’Oréal.

  Έτσι, πολύ σύντομα θα δούμε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να πρωταγωνιστεί σε διαφημίσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη, στις οποίες και θα προωθεί με τον καλύτερο τρόπο προϊόντα μαλλιών και περιποίησης της επιδερμίδας, μέικαπ και διαφόρων ακόμη καλλυντικών, με σύνθημα «ηγετική περιποίηση για όλο το 24ωρο». Οι ιθύνοντες της εταιρείας, είδαν στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα έναν σέξι και πετυχημένο άνδρα, ο οποίος παρά το απαιτητικό του πρόγραμμα, κατορθώνει να συνδυάζει άψογη εμφάνιση και μοναδικό στιλ. Με τον τρόπο αυτό, η L’Oréal θα εισχωρήσει δυναμικά στην ανδρική αγορά, εκτοξεύοντας τις πωλήσεις της.

  Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του «Κουλουριού», ο πρωθυπουργός αποδέχτηκε την πρόταση με χαρά και ενθουσιασμό, ενώ υποστήριξε στους στενούς του συνεργάτες πως θα προσφέρει το ποσό της αμοιβής του στα δημόσια ταμεία για την κάλυψη του ελλείμματος. Ο Έλληνας πολιτικός, προστίθεται σε μια μακρά λίστα διασημοτήτων που έχουν πρωταγωνιστήσει σε καμπάνιες του ομίλου, ενώ δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά το λανσάρισμα ειδικής σειράς προϊόντων για την καταπολέμηση του έρπητα.

  Τέλος, ο κ. Παππάς δεν αρνήθηκε να σχολιάσει λακωνικά τις εξελίξεις, τονίζοντας: «L’Oréal γιατί του αξίζει».

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. ΣΥΡΙΖΑ και Σοσιαλδημοκρατία: Θα πέσει γέλιο
  ===========================================

  Οι ευρωπαϊκές τάσεις για κλίση επ’ αριστερά γεννούν προσδοκίες στον ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι ήδη μιλούν για πρόταση συνεργασίας στο ΠΑΣΟΚ, αποκαλύπτοντας έτσι την απελπισία που κυριαρχεί στην κυβέρνηση

  Αγγελος Κωβαίος
  ________________________

  6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017
  _______________________

  Το ότι στην κυβέρνηση βρίσκονται σε απελπισία φαίνεται από πολλά στοιχεία: είτε από την βροχή των επιθετικών και εξυπνακίστικων non papers, είτε από την νευρικότητα του Αλ. Τσίπρα στις δημόσιες εμφανίσεις του, είτε από το ότι ο Τσακαλώτος καυγαδίζει δημοσίως με τον Βούτση, ή ο Μπαλάφας φέρεται σκαιώς σε κάποιον πολίτη που του λέει (κοσμιότατα} τον πόνο του…

  Πίσω από όλα αυτά βρίσκονται φυσικά τα αδιέξοδα και τα νέα διλήμματα – που είναι τα ίδια με τα παλιά, με μία διαφορά: την ανάδειξη του ψεύδους και της ανεπάρκειας σε όλα τα πεδία.

  Ομως η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία και άλλωστε, κατά την «Αυγή», η ελπίδα παραμένει Αριστερά.

  Επειδή αυτά πιστεύουν, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να γίνεται μία ύστατη και δραματική προσπάθεια, μήπως και ξεκινήσει να γράφεται ένα νέο «παραμύθι», πέσει πάλι για λίγο στάχτη στα μάτια όσων δεν τηρούν αποστάσεις ασφαλείας και κερδηθεί λίγος χρόνος παραμονής στην εξουσία.

  Η προσπάθεια αυτή για την συγγραφή του νέου παραμυθιού φέρει τον τίτλο –κρατηθείτε: «στροφή στην σοσιαλδημοκρατία»…

  Στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο από άλλη μία απόπειρα παραπλάνησης κάποιων, βασισμένη σε μία λάθος ανάγνωση της πραγματικότητας στην Ελλάδα και την Ευρώπη

  Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει μεταξύ άλλων ο Νίκος Φίλης, αυτήν την περίοδο είναι περίπου αναγκαστικό για τον ΣΥΡΙΖΑ να απευθύνει μία ανοιχτή πρόσκληση προς το ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχει στην κυβέρνηση και να σχηματιστεί μία νέα πλειοψηφία στην Βουλή. Κατά την άποψη αυτή, μία τέτοια εξέλιξη θα έστελνε ένα άλλο μήνυμα στην Ευρώπη και θα μπορούσε να αλλάξει κάποια δεδομένα.

  Προφανώς πρόκειται για συζήτηση που κάποιοι έχουν κάνει στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να είναι όμως γνωστό αν ο Τσίπρας έχει τη δυνατότητα να πάρει πάνω του μία τέτοια πρόταση, όταν όπου βρεθεί και όπου σταθεί εκτοξεύει ύβρεις κατά πάντων – μεταξύ αυτών και του ΠΑΣΟΚ – ή όταν απορρίπτει, φερ’ ειπείν, μία πρόταση όπως αυτή της Φώφης Γεννηματά για τη διακομματική επιτροπή για την σωτηρία των ΜΜΕ.

  Ισως όμως είναι και κάτι άλλο που έχει κάνει πολλούς στην κυβέρνηση να ξεθαρρεύουν. Βλέπουν κάτι δημοσκοπήσεις στην Γερμανία που λένε ότι ο Σουλτς κερδίζει την Μέρκελ, όπως και ότι ο δεξιός Φιγιόν, έχοντας δεχθεί πλήγμα μετά τις αποκαλύψεις για την αργομισθία της συζύγου του, μάλλον χάνει την είσοδο στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, από τον μετριοπαθή κεντρο(αριστερούλη) Μακρόν. Ακούν τις προάλλες και τον Θεοχαρόπουλο να υιοθετεί γραμμή Λεβέντη για κυβέρνηση εθνικής ενότητας χωρίς εκλογές και αρχίζουν να κάνουν σκέψεις και αναλύσεις.

  Αυτά στον ΣΥΡΙΖΑ ερμηνεύονται περίπου ως: «η Ευρώπη στρίβει αριστερά». Το πρόβλημα, πέραν πολλών άλλων είναι ότι Αριστερά στην Ευρώπη θεωρούνται πλέον τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, τα οποία αγωνιούν να επαναπροσδιοριστούν έπειτα από τα «πέτρινα χρόνια» που ακολούθησαν τις διακυβερνήσεις Μπλερ, Σρέντερ, κλπ.

  Αυτό όμως που ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί Αριστερά για τον εαυτό του, βρίσκεται σε άλλη κατηγορία, αυτή των αδίστακτων λαϊκιστών.

  Με αυτούς τους όρους, μία πρόταση για κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ θα είχε πράγματι ενδιαφέρον, ίσως και να προκαλούσε και κάποιο γέλιο.

  Γιατί ποιος θα φανταζόταν ότι η Φώφη στην προσπάθειά της να αποτινάξει την ρετσινιά των προηγούμενων μνημονίων, θα συνεργαζόταν με τον Τσίπρα ώστε να τον βοηθήσει να προχωρήσει με το δικό του;

  Με λίγα λόγια, κάποιοι στην απελπισία τους φαίνεται πως «ψάχνουν για…». Και αν η απόπειρα προχωρήσει στο επόμενο στάδιο, θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 4. Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗ
  ______________________________________

  EKTAKTH EIΔΗΣΗ>Ο Τσίπρας θέλει τον Γιώργο Αυτιά στη θέση της Αχτσιόγλου!
  Μετά το απίστευτο φιάσκο του Ασφαλιστικού που ρίχνει την κυβέρνηση
  ———————————————————————————————————
  ******************************************************************************************

  7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017
  ____________________________________

  Ο Αλέκος Φλαμπουράρης που είναι άνθρωπος της πιάτσας αντιλαμβάνεται ότι η άσχετη ηγεσία του υπ. Εργασίας με το δίδυμο Αχτσιόγλου-Πετρόπουλου απειλεί να ρίξει την κυβέρνηση πριν προλάβει να το κάνει ο Σόιμπλε. Πάνω από 120.000 επιχειρήσεις έχουν κλείσει ως τώρα εξαιτίας των Ασφαλιστικών εισφορών που επέβαλε το οξυδερκές δίδυμο Κατρούγκαλου-Αχτσιόγλου με εκτελεστή τον Πετρόπουλο.

  Στις Εφορίες εκτυλίσσονται καθημερινά ανθρώπινα δράματα καθώς χιλιάδες απελπισμένες οικογένειες ελευθέρων επαγγελματιών σπεύδουν να κλείσουν τις επιχειρήσεις μουτζώνοντας το φαύλο, διεφθαρμένο και ανίκανο κράτος.

  Είναι τέτοιο το μέγεθος της αποτυχίας της Αχτσιόγλου που ακόμη και οι κρατικοδίαιτοι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ έκαναν κατάληψη στο κτίριο των πεσόντων ελευθέρων επαγγελματιών.

  Η “Αυγή” με δημοσίευμά της παρουσιάζει την τελευταία έμπνευση του διδύμου Πετρόπουλου-Αχτσιόγλου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι εργαζόμενοι με μπλοκάκια θα καταβάλουν ως εισφορά μόνο το 10% επί της αμοιβής τους με τις πληροφορίες της εφημερίδας να αναφέρουν ότι η ρύθμιση ίσως να προχωρήσει ακόμα και εντός της ημέρας.

  Συγκεκριμένα οι ελεύθεροι επαγγελματίες που εργάζονται σε έναν ή δύο εργοδότες με δελτίο παροχής υπηρεσιών καθώς και οι μισθωτοί με παράλληλη (δεύτερη) απασχόληση για την οποία εκδίδουν δελτίο παροχής υπηρεσιών, θα καταβάλλουν 10% επί της αμοιβής τους και όχι το 26,9% που προβλέπεται τόσο στο νόμο όσο και στη σχετική εγκύκλιο. Η «προσωρινή» εισφορά θα ισχύει κατά τις ίδιες πληροφορίες μέχρι να λυθούν όλες οι λεπτομέρειες της διαδικασίας επιμερισμού των ασφαλιστικών εισφορών με τον εργοδότη ή τους δύο εργοδότες.

  Δύο χρόνια τώρα το ανεκδιήγητο δίδυμο Κατρούγκαλου-Αχτσιόγλου υποτίθεται ότι ετοίμαζε το Ασφαλιστικό. Μάλιστα η Αχτσιόγλου έγινε και από γραμματέας υπουργός χάρη στις επιδόσεις του φωτεινού μυαλού της! Και φτάσαμε στο Φεβρουάριο του 2017 με τους κατσιαπλιάδες κυβερνώντες να παγώνουν με νέες αποφάσεις τους τις προηγούμενες.

  Εντρομος από αυτές τις δραματικές εξελίξεις ο Αλέκος Φλαμπουράρης πέρασε ένα ολόκληρο βράδι μιλώντας με τον Γιώργο Αυτιά ώστε να τον πείσει να αναλάβει το υπ. Εργασίας στη θέση της Αχτσιόγλου με την σύμφωνη γνώμη του Αλέξη Τσίπρα.

  Η εξέλιξη όσο πρωτοφανής κι αν ακούγεται δείχνει το βαθμό της απελπισίας του Μαξίμου εξαιτίας του διδύμου Αχτσιόγλου-Πετρόπουλου. Ο Τσίπρας με την επιλογή του Αυτιά κάνει άνοιγμα και στους λαικούς ψηφοφόρους της Δεξιάς.

  Στο μεταξύ υπό κατάληψη βρίσκονται σήμερα τα κεντρικά γραφεία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) από τους ίδιους τους εργαζόμενους του.

  Η κατάληψη αυτή οργανώνεται, σύμφωνα με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), για τους ακόλουθους λόγους:

  “Εκφράσαμε επανειλημμένα την πλήρη αντίθεσή μας σχετικά με τη δημιουργία του “ΕΦΚΑ”, η οποία ισοδυναμεί με ουσιαστική κατάργηση του εναπομείναντος θεσμικού πλαισίου κατοχύρωσης και προστασίας του Δημόσιου χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης στη χώρα μας. Αντιταχθήκαμε και συνεχίζουμε να παλεύουμε ενάντια στην αντιασφαλιστική λογική της συρρίκνωσης και στην ταμειακή-δημοσιονομική σκοπιμότητα που αυτή υπηρετεί.

  Προειδοποιήσαμε με βάση και την εμπειρία του πρόσφατου παρελθόντος για τη σοβαρότητα με την οποία όφειλε η Πολιτική Ηγεσία να αντιμετωπίσει τα οργανωτικά και λειτουργικά ζητήματα πριν εξαγγείλει “πανηγυρικά” την έναρξη λειτουργίας του νέου φορέα. Δυστυχώς αγνοηθήκαμε προκλητικά ενώ η αντιμετώπιση του όλου εγχειρήματος χαρακτηρίστηκε από τρομερή επιπολαιότητα και προχειρότητα σε όλα τα επίπεδα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να εμφανίζονται καθημερινά μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα (λειτουργία ενιαίου μητρώου, ενιαίου πρωτοκόλλου, κατανομή αρμοδιοτήτων κλπ) που δυνητικά αν δεν υπάρξει επαναπροσδιορισμός των στόχων και καλύτερη προετοιμασία θα οδηγηθούμε σε τραγελαφικές καταστάσεις. (Για όλα τα παραπάνω θα ακολουθήσει σύντομα νέα αναλυτικότερη ανακοίνωση).

  Η σημερινή μας παρέμβαση αφορά στο νέο κύκλο κινητοποιήσεων που ξεκινάμε κατάληψη του κτιρίου Διοίκησης του ΕΦΚΑ (οδός Αγ. Κωνσταντίνου 8) σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017. Εκτός όλων των άλλων στοχεύουμε στην άμεση ανάδειξη ενός σοβαρού επιμέρους ζητήματος που αποτελεί κατ’ ουσίαν εμπαιγμό χιλιάδων συμπολιτών μας των οποίων η απονομή της σύνταξης καθυστερεί για μήνες ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά ακόμη και την τριετία.

  Υποτίθεται λοιπόν ότι σύμφωνα με τις εξαγγελίες της αρμόδιας Υπουργού κας Αχτσιόγλου και του αρμόδιου Υφυπουργού κου Πετρόπουλου, ο κύριος όγκος αυτών των συντάξεων θα απονεμηθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017 και θα χρηματοδοτηθεί με ποσό που μπορεί να φτάσει τα 859 εκατ. από το δανειακό πρόγραμμα για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

  Παρακάμπτουμε κάθε άλλη παράμετρο για να σταθούμε στο υπ. αρ. Γ32/1/23-1-2017 έγγραφο του ΕΦΚΑ που αφορά στο “σχεδιασμό” και στις “διευκρινήσεις” της Διοίκησης προς τις υπηρεσίες και τους εργαζόμενους σχετικά με την επεξεργασία και την εκκαθάριση των συγκεκριμένων συνταξιοδοτικών αιτημάτων.

  Αναφέρει αρχικά το εξής :

  “Επισημαίνεται ότι η δυνατότητα απορρόφησης της εν λόγω επιχορήγησης κατά μήνα στο μέγιστο βαθμό τελεί υπό την προϋπόθεση της διεκπεραίωσης περισσότερων από τις διπλάσιες υποθέσεις εκείνων που είχαν διεκπεραιωθεί στην αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2016 και υπό προθεσμία που λήγει στις 30/9/2017”.

  Οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος θα περίμενε η ανωτέρω επισήμανση να συνοδεύεται από μια συνοπτική έστω αναφορά στα νέα ευνοϊκότερα δεδομένα που οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες και δράσεις έχουν διαμορφώσει σε λειτουργικό και οργανωτικό επίπεδο αλλά και στο βασικό σχεδιασμό στον οποίο θα στηριχθεί όχι η αύξηση απλά αλλά ο ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ της “παραγωγής” συνταξιοδοτικών αποφάσεων.

  Αντί γι’ αυτό ακολουθεί μια παράγραφος “μνημειώδους” αοριστίας όπου ούτε λίγο ούτε πολύ μεταθέτει εξ ολοκλήρου τις ευθύνες στους εργαζόμενους σε όλα τα επίπεδα της διοικητικής πυραμίδας : “Για τους λόγους αυτούς όλοι οι συναρμόδιοι προϊστάμενοι Γενικών Διευθύνσεων, Διευθύνσεων και Τμημάτων των οργανικών μονάδων του ΕΦΚΑ κεντρικών και περιφερειακών καλούνται αμέσως να δώσουν άμεση και απόλυτη προτεραιότητα στην ανωτέρω δράση αναλαμβάνοντας την καθοδήγηση, το συντονισμό και την εποπτεία όλων των υπηρεσιών και των υπαλλήλων που συμμετέχουν στις διαδικασίες απονομής σύνταξης είτε έχουν αμιγώς συνταξιοδοτικές αρμοδιότητες είτε όχι. Συγκεκριμένα θα πρέπει να εντοπίσουν αμέσως με κάθε ευέλικτο μέσο τα σημεία όπου εντοπίζεται η καθυστέρηση και τα συγκεκριμένα αίτια που την προκαλούν και αναλαμβάνοντας την ευθύνη των πρωτοβουλιών σε συνεργασία με τις συναρμόδιες Γ. Διευθύνσεις (…) να δώσουν αποτελεσματικές λύσεις και σαφείς οδηγίες στο προσωπικό τόσο για την αντιμετώπιση των λειτουργικών αναγκών των μονάδων τους φροντίζοντας για τη στελέχωσή τους με το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό όσο και για την επίλυση των επιμέρους πρακτικών δυσχερειών κάθε υπόθεσης που βρίσκεται σε εκκρεμότητα”.

  Μα αυτό ακριβώς που προτείνουν και “διατάσσουν” ισχύει ήδη σαν γενικός κανόνας τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια με πρωτοβουλία των ίδιων των εργαζόμενων, τόσο των υπαλλήλων όσο και των υπηρεσιακών παραγόντων. Πώς νομίζει η πολιτική ηγεσία ότι απονέμονται τόσες χιλιάδες συντάξεις κάθε χρόνο; Δεν χρειαζόμαστε λοιπόν άλλες υπερφίαλες υποδείξεις και νουθεσίες αλλά ουσιαστική βοήθεια, η οποία δεν προσφέρεται. “Ευέλικτο μέσο” βέβαια δεν κατανοούμε τι σημαίνει, αλλά “τα σημεία όπου εντοπίζεται η καθυστέρηση και τα συγκεκριμένα αίτια που την προκαλούν” τα γνωρίζουν από την πρώτη μέρα που κάθισαν στις καρέκλες τους, όπως και οι προηγούμενοι. Τι ακριβώς έκαναν γι αυτό στη διετία που πέρασε; Σε τι ακριβώς αναφέρονται όταν ομιλούν “για στελέχωση με το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό”; Οι ίδιοι δεν παραδέχονται και ομολογούν δημόσια την έξοδο του 40% του προσωπικού την τελευταία εξαετία (ταυτόχρονα βέβαια αναζητούν και πλεονάζον). Δεν είναι οι ίδιοι που περιγράφουν τις τεράστιες υφιστάμενες οργανωτικές και λειτουργικές δυσχέρειες και τις τραγικές καταστάσεις για τις οποίες άμεσα δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα;

  Παρότι επίσης το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν γνωστό από το Νοέμβριο του 2016 και παρά τις προειδοποιήσεις μας, αρνήθηκαν τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωσή του να παρατείνουν το μεταβατικό διάστημα της ενοποίησης, αφού οι συγκεκριμένες διαδικασίες δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα και ανάγκες στις ήδη επιβαρυμένες και εγκαταλελειμμένες υπηρεσίες. Εκτός κι αν συγχέουν τις “ασκήσεις επί χάρτου” και μια “ιδεατή” – ιδανική πραγματικότητα με τις σημερινές καθημερινές πιεστικές υπηρεσιακές ανάγκες και κυρίως τις ανάγκες των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων.

  Πιθανότατα το πολιτικό μάρκετινγκ και οι επικοινωνιακές κορώνες αποτελούν για την Πολιτική Ηγεσία και τη Διοίκηση “δεύτερη φύση”, θεωρώντας ότι η απονομή των συντάξεων εντός μιας εβδομάδας με “το πάτημα ενός κουμπιού” που εξαγγέλλουν στις δημόσιες τοποθετήσεις τους είναι άμεσα κατορθωτή.

  Η έκδοση ωστόσο όσο το δυνατόν περισσότερων συνταξιοδοτικών αποφάσεων έστω και στα πλαίσια του συγκεκριμένου ελλιπούς και δύσκαμπτου προγράμματος χρηματοδότησης συνιστά επείγουσα κοινωνική αναγκαιότητα.
  Απαραίτητη όμως προϋπόθεση για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος αποτελεί ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός με βάση τις σημερινές αντικειμενικές δυνατότητες σε συνεργασία με τους καθ’ ύλην αρμόδιους, δηλαδή τους εργαζόμενους. Ας ακούσουν έστω και τώρα τους συναδέλφους της “πρώτης γραμμής”. Από “συσκέψεις υψηλού επιπέδου” έχουμε χορτάσει.

  Επιβάλλεται επίσης η ιεράρχηση αυτής της αναγκαιότητας στην κορυφή των προτεραιοτήτων του ΕΦΚΑ ακόμη κι αν προϋποθέτει την επιμήκυνση του συνολικού χρονοδιαγράμματος της ενοποίησης ή των χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης επιμέρους έργων, όπως ο επανυπολογισμός παλαιών συντάξεων κλπ. (για τον επανυπολογισμό βέβαια και την προσωπική διαφορά “καίγονται” περισσότερο..). Διαφορετικά τα αποτελέσματα θα είναι ιδιαίτερα πενιχρά και οι χιλιάδες των δικαιούχων θα αποτελέσουν για μια ακόμη φορά θύματα πολιτικής εξαπάτησης”

  Αρέσει σε 1 άτομο

 5. Να γιατί πήγε στα αλήθεια στο Παρίσι Να γιατί πήγε στα αλήθεια στο Παρίσι
  ===============================================================

  Κάνει τα κουμάντα του από τώρα ο Τσίπρας
  ——————————————————————-
  ΔΕΝ θα είναι πάντα πρωθυπουργός…
  Να γιατί πήγε στα αλήθεια στο Παρίσι
  ======================================

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε υπεύθυνα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s