Συνταγή: Μακαρονάδα με μυρωδικά και σόγια

Συνταγή: Μακαρονάδα με μυρωδικά και σόγια

Υλικά

500 γρ. μακαρόνια ολικής άλεσης
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι του νερού σόγια
1 ποτήρι του νερού ντοματοχυμό
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
10 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένα
αλάτι θαλασσινό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
για το στόλισμα
ντοματάκια τσέρι
κλωναράκια δυόσμου
κλωναράκια μαϊντανού

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μπολ με κρύο νερό, μουλιάζουμε τη σόγια για 15 λεπτά. Τη στραγγίζουμε και τη στύβουμε δυνατά. Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι και αμέσως μετά ρίχνουμε τη σόγια και τη σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σιγοβράζουμε στο σκεπασμένο τηγάνι για 15 λεπτά. Πέντε λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος, ρίχνουμε το δυόσμο. Σε κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα καίμε με ελαιόλαδο.

Τα σερβίρουμε σε πιατέλα και περιλούζουμε τη μακαρονάδα με τη σάλτσα σόγιας. Διακοσμούμε με ντοματάκια τσέρι ή κλωναράκια μαϊντανού και δυόσμου.


ΚΑΛΗ  ΣΑΣ  ΟΡΕΞΗ !!!

Advertisements

Σχολιάστε υπεύθυνα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s