Η «ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ» – TI ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2001 ΣΤΙΣ ΗΠΑ;

Вместо Саудовской Аравии накажут Иран

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στους δίδυμους πύργους των ΗΠΑ, που στοίχισαν την ζωή σε 2.800 ανθρώπους.

Στη Νέα Υόρκη σκοτώθηκαν από τις επιθέσεις 2800 άτομα, ανάμεσα στα οποία και 300 πυροσβέστες και αστυνομικοί που παγιδεύτηκαν μέσα στους πύργους, όπου είχαν σπεύσει για να βοηθήσουν τα θύματα, όταν αυτοί κατάρρευσαν αφήνοντας βαθιά τραύματα στους φίλους και τους συγγενείς που τους έχασαν και εξακολουθούν να υποφέρουν.

Μια νέα ανάλυση της κατάρρευσης των κτιρίων του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου έρχεται να αμφισβητήσει τις θεωρίες συνωμοσίας των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

 

 

Η μελέτη ενός μηχανικού του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι από τη στιγμή που ξεκίνησε η κατάρρευση των δίδυμων πύργων, ήταν μοιραίο να είναι γρήγορη και ολοκληρωτική.

Μία από τις πολλές θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την κατάρρευση των δύο κτιρίων αναφέρει ότι η ολοκληρωτική τους κατάρρευση οφείλεται σε «ελεγχόμενη κατεδάφιση». Τα νέα στοιχεία όμως δείχνουν ότι ενδεχομένως δε συνέβη κάτι τέτοιο στα δύο κτίρια.

Μετά την ανάλυση των τηλεοπτικών εικόνων της κατάρρευσης, πολλοί μηχανικοί υποστήριξαν την ιδέα της «προοδευτικής κατάρρευσης» για να εξηγήσουν γιατί οι πύργοι κατέρρευσαν ολοκληρωτικά εκείνη την ημέρα και μάλιστα με τον συγκεκριμένο τρόπο, όπου ο ένας όροφος πλάκωνε τον από κάτω.

Ο Δρ. Κιθ Σέφεν θέλησε να ελέγξει με μαθηματικούς όρους την ορθότητα αυτής της αλυσιδωτής αντίδρασης. Προηγούμενες μελέτες εστίασαν στα αρχικά στάδια της κατάρρευσης, αναφέροντας ότι υπήρξε μια αρχική, τοπική κατάρρευση στα σημεία που προσέκρουσαν τα αεροπλάνα, η οποία στη συνέχεια συμπαρέσυρε τα δύο οικοδομήματα. Με άλλα λόγια, τα κατεστραμμένα μέρη των πύργων ήταν καταδικασμένα να καταρρεύσουν, δεν ήταν όμως σαφές γιατί οι όροφοι που δεν είχαν υποστεί ζημιά δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν την ολοκληρωτική κατάρρευση.

september-11-2001-911-ground-zero-twin-towers-23

Ο Δρ. Σέφεν, χρησιμοποιώντας μαθηματικούς υπολογισμούς κατάφερε να υπολογίσει την «κατάλοιπη ικανότητα» του υπόλοιπου κτιρίου. Δηλαδή, την ικανότητα του ανέπαφου από τη ζημιά κτιρίου να αντέξει την πλήρη κατάρρευση. Οι υπολογισμοί του καταλήγουν στο ότι η κατάλοιπη ικανότητα των δύο κτιρίων ήταν περιορισμένη, και ότι από τη στιγμή που υπήρξε κατάρρευση στα κατεστραμμένα σημεία των πύργων, ήταν θέμα εννέα μόλις δευτερολέπτων για να ισοπεδωθούν ολοκληρωτικά. Λίγο περισσότερο δηλαδή από όσο χρειάζεται ένα νόμισμα, που πέφτει από την κορυφή ενός πύργου, να φτάσει στο έδαφος.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, οι υπολογισμοί του δείχνουν ότι δεν απαιτείτο καμία «εξωτερική παρέμβαση», όπως εκρηκτικοί μηχανισμοί, για να εξηγηθεί η ταχεία κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων.

Τα σενάρια περί συνωμοσίας δεν είναι ξένα στους Αμερικανούς. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσκόπηση σε παναμερικανικό επίπεδο στις αρχές του φετινού καλοκαιριού του πανεπιστημίου του Οχάιο, πάνω από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είτε έλαβε μέρος στις επιθέσεις, είτε επέτρεψε να συμβούν, και ένα 16% δήλωσε ότι η κατάρρευση των Διδύμων επιταχύνθηκε από την έκρηξη εκρηκτικών που κάποιοι είχαν κρύψει στα κτίρια.

700_ec2dea45334b78a297b2ae5c4910e4eb

Η 11η Σεπτεμβρίου σε αριθμούς

Συνολικός αριθμός νεκρών: 2.819

Αριθμός νεκρών στον Πύργο Ένα: 1.402

Αριθμός νεκρών στον Πύργο Δύο: 614

Αριθμός κρατών που έχασαν πολίτες κατά τις επιθέσεις: 115

Αναλογία νεκρών ανδρών/γυναικών: 3/1

Μονάδες αίματος που δόθηκαν στο κέντρο αιμοδοσίας της Νέας Υόρκης: 36.000

Αριθμός παιδιών που έχασαν γονέα: 3.051

Ποσοστό Αμερικανών που είχαν γνωστό ή συγγενή στους Δίδυμους Πύργους: 20%

Τόνοι συντριμιών που απομακρύνθηκαν από το σημείο: 1.506.124

Απώλεια μονάδων του Dow Jones μετά την επανέναρξη του χρηματιστηρίου: 684,81

Οικονομικές απώλειες της Νέας Υόρκης μετά την 11η Σεπτεμβρίου: 105 δισ. δολάρια

Ποσό χρημάτων σε δωρεές: 1,4 δισ. δολάρια

Αύξηση στις αιτήσεις για εργασία στη CIA: 50%

Αύξηση στις αιτήσεις για σπουδές νομικής: 17,9%

Αριθμός τραγουδιών που απαγορεύτηκαν από ραδιοφωνικούς σταθμούς: 150

Αριθμός των Αμερικανών που άλλαξαν το μέσο μεταφοράς από αεροπλάνο σε αυτοκίνητο το 2001: 1,4 εκατομμύρια

Αριθμός πολιτών που υποφέρουν από μετα-τραυματικό στρες: 422.000

full-mosaic

Η ημέρα που άλλαξε τον κόσμο

Η ημέρα που άλλαξε τον κόσμο μας σφράγισε τις ζωές και των ομογενών μας στις ΗΠΑ. Κάποιοι θρήνησαν παιδιά, αδελφούς, συζύγους ή φίλους και συναδέλφους που χάθηκαν για πάντα στους Δίδυμους Πύργους. Τουλάχιστον 50 Ελληνοαμερικανοί έσβησαν εκείνο το πρωινό. Αλλοι παλεύουν ακόμη με τις εικόνες φρίκης και τον πόνο που βίωσαν ως αυτόπτες μάρτυρες που επέζησαν από τον εφιάλτη.
Σήμερα πολλοί θα περάσουν από το Σημείο Μηδέν, για να εναποθέσουν ένα λουλούδι στη μνήμη των θυμάτων κοντά στον χώρο που έστεκε μέχρι την 11η Σεπτεμβρίου 2001 ο ναός του Αγίου Νικολάου, στη σκιά του νότιου Πύργου.

Παρά το όνομά του, το κίνημα «9/11 Truth», αφηγείται μια ιστορία – και είναι ιστορία – σχετικά με το τι συμβαίνει όταν η κυβέρνηση ψεύδεται. Και πάλι. Είναι απλή φυσική: για κάθε δράση υπάρχει μια αντίδραση, ισοδύναμη και αντίθετη.

Oλοι έχουν ένα μύθο για την 11η Σεπτέμβρη σχετικά με το πώς παρακολουθήσαμε με «δυσπιστία» τα γεγονότα. Αλλά ορισμένοι άνθρωποι πραγματικά δεν πίστεψαν, και την αμέσως επομένη των επιθέσεων οι αμφιβολίες τους σχηματοποιήθηκαν στο Ιντερνετ, σε ιστοσελίδες όπως οι serendipity.li, plague puppy.net, και Killtown. Σύμφωνα με το κίνημα «Τruth» η 11η Σεπτέμβρη ήταν η πραγματική όψη του τρόμου.

Παρουσιάζοντας το σενάριο τους, άγγιξαν πολλά «αναπάντητα ερωτήματα» τα οποία, για το κίνημα «Truth», αποτελούν την ουσία για την κριτική της λεγόμενης «Επίσημης Ιστορίας».

sept11_124712524

Για παράδειγμα:

1) Πώς, αφού κανένα κτίριο δεν έχει ποτέ καταρρεύσει από φωτιά, έπεσαν 3 τεράστια οικοδομήματα εκείνη την ημέρα, συμπεριλαμβανομένου και του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου 7, το οποίο σημειωτέον δεν χτυπήθηκε από αεροπλάνο;

hist_us_21_1192001_pic_13sep_2001_search_specialist

2) Γιατί, εάν η φωτιά από τους υδρογονάνθρακες φτάνει στο ανώτερο σημείο στους 1.800 βαθμούς Φαρενάιτ και το ατσάλι λιώνει στους 2.700, οι Πύργοι αποδυναμώθηκαν όσο χρειαζόταν ώστε να πέσουν, σε τόσο σύντομο χρόνο – μόνο 56 λεπτά στην περίπτωση του Νότιου Πύργου;

3) Γιατί, εαν η σύγκρουση κατέστρεψε τα μαύρα κουτιά των αεροπλάνων, το FBI μπόρεσε να βρει σε άριστη κατάσταση το διαβατήριο του Σατάμ Αλ Σουκάμι, ενός από τους υποτιθέμενους αεροπειρατές της πτήσης 11 της εταιρείας Αmerican Airlines;

NEW YORK, New York (Sept. 11)--A Coast Guard rescue team from Sandy Hook, NJ, races to the scene of the World Trade Center terrorist attack.  USCG photo by PA2 Tom Sperduto
NEW YORK, New York (Sept. 11)–A Coast Guard rescue team from Sandy Hook, NJ, races to the scene of the World Trade Center terrorist attack. USCG photo by PA2 Tom Sperduto

4) Πώς να εξηγήσουμε τη μη αποτελεσματικότητα του FAA (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ) και της NORAD (Διοίκηση Αεράμυνας);

5) Πώς μπορούσαν να επιτρέψουν, μια ώρα μετά τη σύγκρουση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, ένα προφανώς εχθρικό αεροπλάνο να συντριβεί πάνω στο Πεντάγωνο;

6) Γιατί το υπουργείο Άμυνας επέλεξε να κάνει έναν τεράστιο αριθμό στρατιωτικών ασκήσεων την 11η Σεπτέμβρη – δεσμεύοντας στρατιωτικό προσωπικό και αεροσκάφη και σπέρνοντας την αναταραχή και την αμφιβολία σχετικά με το ποιος ήταν ποιος εκείνη την ημέρα;

7) Γιατί ήταν τόσο σημαντικό, όπως είπε ο δήμαρχος Ρούντολφ Τζουλιανι, να καθαριστούν τα συντρίμμια πριν βρεθούν όλα τα πτώματα;

8) Ποιός θα απαντήσει σχετικά με τη πορεία των μετοχών των αερογραμμών American και United τις μέρες πριν τις επιθέσεις; Υπήρχαν τόσα πολλά ερωτήματα. Αλλά όταν επρόκειτο για το μεγάλο «γιατί» της 11ης Σεπτέμβρη, υπήρχε η μόνη κλασική ερώτηση: «Ποιος επωφελείται;»

nasa

Advertisements

Σχολιάστε υπεύθυνα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s