Μοναδικό ηχητικό Ντοκουμέντο: Ο Χίτλερ μιλάει με την κανονική του φωνή! (ΒΙΝΤΕΟ)

hitler1

Hitler was a sensitive man He went to art school when he was younger He wanted to be a painter Hitler was a vegetarian He was also a non smoker Hitler was a sensitive man He hired gay and handicapped officers He was concerned about overpopulation If Hitler was alive today, he’d listened to The Cure The Smiths and Depeche Mode Hitler was a sensitive man Hitler was a sensitive man Hitler was a sensitive man Hitler was a sensitive man!!!

Η μαγνητοφώνηση γνωστή με το όνομα “Hitler and Mannerheim” είναι μυστική μαγνητοφώνηση μιας ιδιωτικής συνομιλίας μεταξύ του Χίτλερ και του Εμίλ Μανερχειμ που έγινε το 1942. Ο Φιλανδός μηχανικός στην εταιρεία ραδιοτηλεόρασης Yle, Thor Damen, κατόρθωσε να ηχογραφήσει τα πρώτα 11 λεπτά της ιδιωτικής συνομιλίας του Χίτλερ και του Μανερχειμ. Δεδομένου ότι ο Χίτλερ δεν άφηνε κανέναν να τον καταγράψει ποτέ, η συνομιλία πρέπει να καταγράφηκε μυστικά. Και είναι η μοναδική ηχογράφηση όπου ακούγεται η φωνή του Χίτλερ να μιλά κανονικά! Όλες οι άλλες είναι ηχογραφήσεις από τις ομιλίες του προς τους οπαδούς του.
Αρχικός σκοπός του Damen ήταν να καταγράψει τις επίσημες συνομιλίες αλλά συνέχισε την ηχογράφηση και όταν η συζήτηση από επίσημη έγινε ιδιωτική.
Τα SS κατάλαβαν οτι ο Damen ηχογραφούσε τη συζήτηση, και απαίτησαν αμέσως να σταματήσει. Το ντοκουμέντο αυτό κατασχέθηκε και δόθηκε στην επικεφαλής του γραφείου λογοκριτων, Kustaa Vilkuna. Επέστρεψε στην Yle το 1957, και βγήκε στη δημοσιότητα λίγα χρονια αργότερα. Ειναι η μόνη γνωστή ηχογράφηση του Χιτλερ που μιλάει σε ανεπίσημο ύφος και μια απο τις ελάχιστες μαγνητοφωνησεις στην οποία ο Χιτκερ ακούγεται να μιλάει χωρίς να υψώνει τη φωνή του.
Η εισβολή στην Σοβιετική Ένωση παρά την αρχική επιτυχία της επιχείρησης, βρήκε ισχυρή αντίσταση από τους Σοβιετικούς που κατάφεραν να απωθήσουν την γερμανική επίθεση στη Μόσχα και να καθυστερήσουν την πρόοδο των Γερμανών. Ο Χιτλερ χρειαζόταν τους συμμάχους για να καθηλώνουν οσο περισσότερο μπορούσαν την τεράστια στρατιωτική επιχείρηση των Σοβιετικών. Το 1942, ο Χιτλερ επισκέφτηκε κάτω απο μεγάλη μυστικότητα τη Φιλανδια για να ευχηθει επίσημα τον Μανερχειμ για τα γενέθλια του.
Ωστόσο, ο Μανερχειμ δεν θέλησε να χαιρετήσει το Χιτλερ οπως θα έκανε σε μια επίσημη επίσκεψη. Ως εκ τούτου, η συνάντηση εγινε στην Ιματρα, στη νότια Φιλανδια.
Στο αεροδρόμιο Ιμμολα, ο Χιτλερ χαιρετήθηκε και οδηγήθηκε απο τον πρόεδρο Ryti και άλλους επισήμους αξιωματικούς και κρατικούς υπαλλήλους, στο προσωπικό τραινο του Μανερχειμ, όπου έλαβε μέρος στο γεύμα γενεθλίων και όπου ακολούθησαν διαπραγματεύσεις.
Στη συζήτηση ο Χιτλερ εξηγησε την αποτυχία της επιχείρησης Μπαρμπαρόσα, των ιταλικών νικων στη Νότια Αφρική, τη Γιουγκοσλαβία και την Αλβανία, και αναφέρθηκε στους εξοπλισμούς της Σοβιετικής Ένωσης και στους πόρους πετρελαίου της Ρουμανιας.
Advertisements

Σχολιάστε υπεύθυνα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s