ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΕΛΛΗΣ ΣΤΑΗ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ

ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΕΛΛΗΣ ΣΤΑΗ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ

του Γιώργου Κουρή
πρώην Γ.Γ. υπ. Οικονομικών

»»Μετά από εισαγγελική έρευνα βρέθηκε ότι η κυρία Έλλη Στάη είχε σε τράπεζα του εξωτερικού αδήλωτο το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Της ζητήθηκε να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτη φοροδιαφυγής και πιθανόν έχουσα πέσει σε παράπτωμα ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. Στο απολογητικό υπόμνημα της η κ. Στάη επίσης αναφέρει ότι ένα πρόσθετο εκατομμύριο ευρώ βρίσκεται σε λογαριασμό της σε άλλη τράπεζα του εξωτερικού. Συνολικά δηλαδή οι αποταμιεύσεις της στον εξωτερικό είναι της τάξης των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Το να πάει στον εισαγγελέα ένας νομοταγής πολίτης είναι μειωτικό για την προσωπικότητα του, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν τον καλούν ως ύποπτο και πρέπει να απολογηθεί.
Η κυρία Στάη λέει ότι έπεσε θύμα συκοφαντικής δυσφήμισης και λάσπης από δημοσιεύματα στημένα πάνω σε ψεύδη, που στόχο είχαν την πρόκληση εντυπώσεων σε βάρος της τιμής και υπόληψής της. Και ισχυρίζεται εμφατικά: «Δεν θα επιτρέψω επ’ ουδενί τη σπίλωση του ονόματός μου ούτε τη χρησιμοποίησή του σε άθλια παιχνίδια εντυπώσεων. Θα υπερασπιστώ άφοβα και μέχρι τέλους στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια τα αυτονόητα έννομα αγαθά μου, και όλοι όσοι δημιουργούν και αναπαράγουν τη συκοφαντία θα πληρώσουν»
Υπάρχει όμως και η άλλη όψη του νομίσματος, τότε δηλαδή που η κυρία Έλλη Στάη, ως επιφανής τηλεπερσόνα, κατηγορούσε και αναμασούσε συκοφαντικά δημοσιεύματα, στημένα πάνω σε ψεύδη με στόχο την πρόκληση εντυπώσεων σε βάρος της τιμής και της υπόληψής άλλου ατόμου.
Ομιλώ δηλαδή επί προσωπικού κυρία Στάη.
Θυμάστε τις συκοφαντίες που εκτοξεύατε εναντίον μου για τα δομημένα ομόλογα επί σειρά ημερών από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του πανίσχυρου τότε MEGA; Και όταν μια ημέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε «φτάνει πια με τις ανυπόστατες κατηγορίες κατά του Γεν. Γραμματέα του υπ. Οικονομικών Γ. Κουρή», το πρώτο πράγμα που σε συγχορδία είπατε στο δελτίο ειδήσεων σας ήταν «πάνε να αθωώσουν τον Κουρή». Για να φρεσκάρετε την μνήμη σας, αφιερώνω ένα μέρος της ανακοίνωση τύπου της 31-5-2007 που τότε είχα δημοσιοποιήσει και για την οποία ουδέποτε ίδρωσε το αυτί σας.

«Από το εργαστήριο κατασκευής ενόχων, όπως έχει εξελιχθεί το κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA, με επικεφαλής την κα Όλγα Τρέμη και σχολιαστές την κα Έλλη Στάη και τον κ. Γιάννη Πρετεντέρη, έχω μεταβληθεί καθημερινά σε επίλεκτο στόχο κατασυκοφάντησης με άθλιες μεθόδους που στοχεύουν στην σπίλωση και την ηθική μου εξόντωση. Όλο το τελευταίο διάστημα στο Δελτίο Ειδήσεων του MEGA κατόπιν «έγκυρων πληροφοριών» (!) ουσιαστικά κατασκευάζονται και παρουσιάζονται σενάρια σε βάρος μου με τρόπο μοναδικό σε εμπάθεια και φανατισμό. Το συγκεκριμένο δελτίο ειδήσεων συνεχίζει αδιάλειπτα την στοχοποίηση μου σε συστηματική βάση, πότε με λοιδορίες και άθλιους υπαινιγμούς, πότε αντιγράφοντας ατεκμηρίωτα δημοσιεύματα εφημερίδων και κατά κύριο λόγο υιοθετώντας ανυπόστατες φήμες πέρα από κάθε δημοσιογραφική δεοντολογία. . . Κατανοώ γιατί οι «τηλε-εισαγγελείς και τιμητές μου» θέλουν να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένες εργοδοτικές και πολιτικές σκοπιμότητες. . Και δεν εκπλήσσομαι καν για το ότι οι τηλε-κατήγοροί μου προχώρησαν πλέον από τα ανυπόστατα δημοσιεύματα, τις ειρωνείες και τους άθλιους υπαινιγμούς, σε αήθεις επιθέσεις και σε συστάσεις προς τη δικαιοσύνη . .»

Κυρία Στάη εδώ και πολύ καιρό το θέμα των δομημένων ομολόγων έχει τελειώσει και διερευνηθεί σε βάθος από την δικαιοσύνη. Κάποια 14 άτομα κάθονται στο εδώλιο με βαρύτατες κατηγορίες. Δεν υπήρξε κανένα ίχνος αληθείας σε αυτά που με κατηγορούσατε. Πάνω απ’ όλα όμως εγώ είμαι βασικός μάρτυρας κατηγορίες στην δίκη των ομολόγων που αυτή την στιγμή οδεύει στο εφετείο. Η δικαιοσύνη δηλαδή με έχει επιλέξει να υπερασπιστώ την περιουσία του Δημοσίου για την οποία εσείς, στο έγκυρο δελτίο του MEGA, υπονοούσατε ότι την έβλαψα.
Έχει λοιπόν ο καιρός γυρίσματα κ. Στάη. Τώρα ίσως καταλαβαίνεται τι σημαίνει να σε κατηγορούν άδικα. Στη δική μου μάλιστα περίπτωση ουδέποτε θεωρήθηκα από την δικαιοσύνη ύποπτος όπως εσείς. Το κορυφαίο όμως των πολύπειρων και έγκυρων δημοσιογράφων όπως εσείς είναι ότι ενώ έχει δημοσιοποιηθεί πολλαπλώς η αλήθεια, ουδέποτε φροντίσατε να την αποκαταστήσετε. Ούτε μια λέξη συγνώμης γι’ αυτόν που τότε λασπολογούσατε.»»

Γιώργος Κουρής

Advertisements

One comment on “ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΕΛΛΗΣ ΣΤΑΗ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ

 1. ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΚΟΜΕΝΑ Ο ΓΑΠ
  ==============================================

  Κάποιου που δεν θα τον ξεπεράσεις ποτέ. Έγινε πρωθυπουργός ο George, όμως χάρη στον πατέρα του. Χάρη στο κόμμα του Ανδρέα. Λόγω πατρός, άλλωστε, μπήκε στην πολιτική και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, όσο κι αν δεν τον πήγαινε τον γιο του, τον έκανε υπουργό.
  Και ο άλλος, ο Καραμανλής έκανε καριέρα στην πολιτική, έγινε κι αυτός πρωθυπουργός λόγω της ΝΔ του μπάρμπα του. Δεν εξελίχθηκε ο της πλάκας Κωστάκης σε ισάξιο του Κωνσταντίνου, ούτε έγινε εθνάρχης, όπως ο κουφός. Να δούμε τι περιμένει τον Κυριάκο, ίσως κάτι καλύτερο από την αδελφή του Ντόρα.
  Ο Γιώργος έφτιαξε δικό του κόμμα, έφαγε τα μούτρα του, το συζητούσε να επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ αλλά με τους… δικούς του όρους και σήμερα εξαφανισμένος, προετοιμάζει την επαναδραστηριοποίησή του. Αν τελικά αυτή προκύψει.
  Δεν είναι κορόιδο ο Γιώργος, το αντιλαμβάνεται πως είναι τελειωμένος. Ποτέ, όμως, δεν ξέρεις αν οι συνθήκες τον… χρειαστούν, αν θα παίξει σ” ένα από τα κωλομπαρέματα που μαγειρεύονται τούτη την εποχή στα κόμματα. Προς το παρόν ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αφού χώρισε με την επί 27 χρόνια σύζυγό του Άντα έχει απομονωθεί σ” ένα ερημικό σπίτι, που βλέπει θάλασσα. Δεν εμφανίζεται δημόσια με την πιτσιρίκα άλλοδαπή σύντροφό του, μόνος του κάνει κανό στην παραλία και ποδήλατο στους δρόμους.
  «Γράψε βιβλίο, είναι ο καλύτερος τρόπος να ακουστείς πάλι…» συμβούλεψε τον Γιώργο πολιτικός του φίλος. «Όχι όπως έκανε ο Σημίτης, όχι μόνον να αναπτύξεις τις πολιτικές σου σκέψεις αλλά να αναφέρεις άγνωστα επεισόδια της πολιτικής πορείας σου, που θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον του κόσμου».
  Το σκέπτεται ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Παραμένει ακόμα σ” αυτό το πόστο που έχει κύρος μικρότερο από εκείνο του προέδρου της διεθνούς ομοσπονδίας οπλομαχίας και μπάντμιντον.

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε υπεύθυνα

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s